Cu doi ani in urma, Jurnalul National scria despre un tanar batut de un politist din Corabia. Acelasi politist, care nu a fost pedepsit atunci in nici un fel, a omorat intr-un accident de masina un tanar de 26 de ani din localitatea Tia Mare si a fug

Cu doi ani in urma, Jurnalul National scria despre un tanar batut de un politist din Corabia. Acelasi politist, care nu a fost pedepsit atunci in nici un fel, a omorat intr-un accident de masina un tanar de 26 de ani din localitatea Tia Mare si a fugit de la locul accidentului impreuna cu
alti doi politisti care se aflau pe bancheta din spate, ametiti de licorile lui Bachus. Politistul a crezut ca
a calcat un caine.

19 august 2006. Se crapa de ziua cand un politist din orasul Corabia, beat mort, trecea cu masina peste un tanar din localitatea Tia Mare, strivindu-l ca pe un caine. Dimineata nu-si mai amintea nimic. Din spusele colegilor lui de la IJP Olt, Bebe Petrisor Pascu, agent la directia de Investigatii Criminale, plecase de la Corabia vineri pe la ora 8-9 seara, in comuna Garbov. Acolo, a baut bere si cafele impreuna cu alti doi politisti. Pe la ora 11, dupa ce au chefuit, au plecat cu masina condusa de Pascu la Izbiceni, unde s-au intalnit cu un alt prieten, Vladimir Mitran. La Izbiceni s-au urcat toti in masina lui Vladimir si au plecat sa chefuiasca la Tia Mare. Acolo au continuat sa bea alte beri, alte cafele impreuna cu Diana Niculescu, verisoara lui Vladimir. Apoi au plecat toti la discoteca la Rusanesti. ""Stau ce stau la discoteca acolo. Ofiterul si cu celalalt agent i-au spus lui Pascu sa mearga acasa, pentru ca era tarziu. Se duc sa isi ia masina de la Izbiceni. Acolo era un barulet cu o masa lunga. Erau mai multi tineri acolo. Dar nu au mai consumat nimic acolo ca erau obositi. Vladimir cu Diana se suie in masina sa plece la Tia Mare, iar Pascu a zis ca pleaca spre Corabia impreuna cu colegii lui, dar s-a razgandit"", declara inspectorul de la Cercetari Penale Corabia, Angel Bratasanu.
CONTRADICTII. Din acest moment informatiile incep sa se bata cap in cap. Dupa declaratia politistilor care ancheteaza cazul, seara continua dupa cum urmeaza: ofiterul cu agentul s-au suit pe bancheta din spate, pentru a se culca in masina la Pascu. Vladimir si cu Diana sustin ca la un moment dat l-au vazut pe politist in spatele lor si ca sa nu-i urmareasca au facut stanga. Chiar cand sa faca stanga, fata din masina a vazut pe cineva cazut pe strada. Nu au oprit sa vada cine este. Dupa ce au ocolit o straduta laterala au revenit pe drumul judetean pentru a vedea cine e cazut. Au coborat din masina si au vazut ca pe jos zacea Octavian Capraru care, sustin ei, bolborosea ceva. Vladimir zice ca l-ar fi ridicat si l-ar fi pus in sant, dupa care au plecat. Intre timp, politistul Pascu si-a continuat drumul. Cand a fost depistat a doua zi, Pascu Bebe a declarat ca pe raza localitatii Tia Mare a auzit o bubuitura sub masina, dar ca a crezut ca e un caine si din cauza asta nu a oprit acolo. Iar ceilalti doi din masina nu s-au trezit. Tatal copilului omorat spune ca la locul accidentului nu se afla nici o urma de franare, nici o pata de sange sau tarare in sant, ceea ce-l determina sa creada ca accidentul nu a fost acolo. ""La data de 19, in jurul orei 3 noaptea, s-a intamplat. Asa reiese din dosar. Au fost doua masini, una l-a calcat, cea din spate a oprit. Noi am dori sa se faca reconstituirea la fata locului. Pentru ca nu exista nici o urma. Nici frana, nimic, nici macar nu a fost tarat. Asta e tare ciudat. L-a gasit in sant cu iarba uscata pe el. La greutatea baiatului meu nu putea sa il ia unul singur. O fi vrut sa il duca in alta parte si pe urma l-au auncat in sant, nu stiu. Nu ma incalzeste cu nimic ca agentul de la criminalistica si-a dat demisia la 6 dimineata. Nu se vede nici o urma pe asfalt, nici macar o urma de sange. Politia trebuia sa masoare. Nu au facut nimic. In hainele baiatului a fost gasita o bucata din bara de la masina lui. Iar tricoul lui era ars de la teava de esapament. De la bar la locul unde l-a gasit sunt cam 100 de metri. Politia a facut poze. Accidentul nu s-a intamplat acolo. La ora actuala ofiterul este liber. A venit si taica-su acolo, care e si el sef de post de 30 de ani. Si mai are o sora sau o verisoara care lucreaza in Ministerul de Interne. De acolo ni se trage noua"", povesteste tatal copilului. Oamenii din sat spun ca unicele urme de franare gasite ar fi fost vizibile la o distanta de aproximativ 100 de metri de la locul unde a fost aruncat cadavrul. Acele frane ar fi fost indreptate chiar spre ulita pe care sustin ca au facut la stanga in acea noapte Vladimir cu Diana, doar ca franele pareau din sens opus. Fratele victimei ne-a spus ca Octavian pe acolo se intorcea acasa. In cazul acesta si ascultand si alte marturii cum ca tinerii se intreceau de fapt cu masinile, povestea devine altfel.
ALTE MARTURII. Fratele victimei ne-a povestit si el ce s-a intamplat. ""La Izbiceni s-a tras linie si au facut intrecere, la doua dimineata. Comandantul ne-a zis ca daca mai bea doua beri intra in coma Bebe. Poate fi si masina lui Vladimir implicata. Comandantul cand te duci nu il gasesti."" Iar cineva de la Cilieni, o localitatea din apropiere, i-a oferit 200-300 de milioane ca sa nu se mai agite si sa nu mai puna atatea intrebari. ""Garcel a venit sa-mi ofere banii, fost coleg cu Pascu, de facultate. Nu i-am luat."" El sustine ca ar fi fost sfatuit sa o lase mai moale si la Politia din Corabia: ""De ce nu vrei sa iei bani, de ce esti asa cu gura mare?"". Marian Kumzet, seful Politiei Rutiere Corabia, ne-a declarat ca ""la locul accidentului nu am gasit urme de sange. E si plansa foto, tot tot. Agentul si-a depus demisia la ora 6 dimineata. A fost trecut in rezerva. Iar la ora 11 s-au luat probe de sange, pentru ca atunci l-am gasit noi"". Politistii de la IJP Olt ne-au declarat ca Pascu si-ar fi dat demisia la ora 11. Ca la ora 6 ar fi fost prea beat sa faca ceva. Si uite asa, oricum ai da-o, alcolemia i-a fost luata la noua ore de la accident. Si atunci Pascu avea 0,9 la mie alcool in sange.
""POLITISTUL E CA SI HOTUL"". ""Fata de ceilalti doi politisti aflati in masina, in functie de cercetari, vor fi luate unele din masuri. Amanare in grad, daca sunt implicati. Nu rezulta ca ei s-au dat jos din masina. Ca daca avem dovezi ii dam si pe ei afara, ca maine se intruneste consiliul de disciplina. Pascu are dosar pentru ucidere din culpa, parasirea locului accidentului si conducerea sub influenta alcoolului. Parchetul poate sa il aresteze. Dupa ce a trecut politistul peste cetatean, apare Vladimir impreuna cu o eleva care este in practica la Corabia, a oprit si l-a pus in sant pentru ca era beat. Politistul e ca si hotul cand a comis o infractiune. Noi luam probele de la fata locului"", a declarat Valerian Iliescu, comisarul-sef al IPJ Olt. Din certificatul medical constatator de la IML reiese ca victima a murit din cauza exploziei cordului, a rupturii organelor interne si traumatism toracic.

REMEMBER SEPTEMBRIE 2004


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.