Unul din dosarele petrolului care a framantat viata politico-economico-sociala, RAFO-CAROM, a fost finalizat. Dupa luni de ancheta, dosarul a ajuns ieri la Tribunalul Bucuresti, unde doi importanti oameni de afaceri vor fi judecati sub acuzatii grave

Unul din dosarele petrolului care a framantat viata politico-economico-sociala, RAFO-CAROM, a fost finalizat. Dupa luni de ancheta, dosarul a ajuns ieri la Tribunalul Bucuresti, unde doi importanti oameni de afaceri vor fi judecati sub acuzatii grave, precum spalare de bani si crima organizata.

Ovidiu Tender, arestat, si Marian Iancu, in stare de libertate, sunt doi dintre inculpatii acestui dosar, ei urmand sa fie trasi la raspundere penala, in cazul constatarii vinovatiei lor, pentru pagubirea SC Carom SA Onesti cu peste 1.400 miliarde de lei si spalarea a peste 1.100 miliarde de lei.
Conform rechizitoriului, Tender si Iancu au fost initiatorii unui grup de crima organizata, in care fiecare membru avea un rol bine determinat, cu scopul de a obtine nelegal disponibilitatile financiare pe care Carom le detinea la una din societatile grupului controlat de cei doi. Cu un ""modus operandi"" in patru etape, desfasurat pe parcursul a doi ani, cei doi afaceristi si acolitii lor au urmarit pe de o parte obtinerea unei distributii exclusive de carburanti de la Carom si implicit acumularea de datorii catre rafinarie, iar pe de alta parte exonerarea de la o viitoare achitare a obligatiilor financiare, sustin anchetatorii.
INCRENGATURA. Procurorii DIICOT au vizat in ancheta lor relatiile comerciale nelegale derulate de firmele Tender SA Timisoara, SC VGB Impex SRL Bucuresti, SC VGB OIL Bucuresti, prin intermediul celor doi oameni de afaceri si al complicilor lor, in raport cu rafinaria CAROM si statul roman, prin APAPS. Anchetatorii au descoperit ca legaturile dintre firmele controlate de cei doi inculpati nu sunt doar simple relatii comerciale de vanzare-cumparare produse petroliere, bazate pe ""principiul bunei credinte"", ci sunt de-a dreptul ""nelegale si vadit pagubitoare pentru patrimonial CAROM"".

""OCAUA MICA"". Ovidiu Tender este judecat in detentie


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.