Ilie Botos si-a recapatat ieri gradul de general de brigada cu o stea. Ministrul Apararii spune ca va fi numit sef la urmariri penale in Parchetul Militar. Tariceanu se impotriveste, Botos nu are habar. Presedintele Basescu a semnat ieri decretul
Ilie Botos si-a recapatat ieri gradul de general de brigada cu o stea. Ministrul Apararii spune ca va fi numit sef la urmariri penale in Parchetul Militar. Tariceanu se impotriveste, Botos nu are habar.

Presedintele Basescu a semnat ieri decretul prin care fostul procuror general, Ilie Botos, a fost reactivat ca militar, in urma unei solicitari a ministrului Apararii, Teodor Atanasiu. In fundamentarea acesteia, ministrul sustine ca reactivarea lui Botos se face ""la propunerea procurorului militar sef al Sectiei Parchetelor Militare (n.r. - generalul Dan Voinea), in vederea numirii ca procuror militar sef al Serviciului de urmarire penala la Sectia Parchetelor Militare"".
NU VREA! Surpriza insa. Botos nu numai ca nu stie de aceasta posibila numire, dar nici nu e de acord cu ea, preferand actuala functie de consilier al procurorului general. ""Nu s-a pus problema numirii mele pe o asemenea functie de conducere, cu atat mai mult cu cat am deja o alta pozitie in cadrul Parchetului. Am solicitat reactivarea mea, in primul rand pentru ca sunt militar de cariera si cred ca asa imi voi duce la capat proiectele legate de combaterea crimei organizate si terorismului. De aceea, voi activa in continuare in functia de consilier al procurorului general pe acest domeniu"", ne-a declarat acesta.
O eventuala numire a lui Botos in functia precizata de Atanasiu apartine exclusiv CSM si reprezinta functia minima in care un general de brigada poate fi numit. In aceasta pozitie, gradul lui Botos l-ar face foarte important din perspectiva posibilitatii de a ancheta alti generali.
Premierul Tariceanu a declarat aseara ca nu stie ""cum se poate justifica"" numirea lui Botos in aceasta functie, pentru ca ""ar trebui sa se tina cont de performanta sa ca fost procuror general, incheiata cu esecul in cazul Hayssam"". Premierul a contrasemnat insa decretul de reactivare a lui Botos, avand chiar fundamentarea legata de numirea lui la Parchetele Militare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.