Guvernul italian a ordonat suprimarea strangerii mainii - cel putin pentru cei cari vor sa fie priviti ca adevarati fascisti. Acestora trebuie sa le fie deajuns salutul fascist. ""Strangerea mainii"" - spune ordinul guvernului - este antihigie
Guvernul italian a ordonat suprimarea strangerii mainii - cel putin pentru cei cari vor sa fie priviti ca adevarati fascisti. Acestora trebuie sa le fie deajuns salutul fascist.
""Strangerea mainii"" - spune ordinul guvernului - este antihigienica. Observatia e justa. In tot cazul depinde de maini, sau cel putin de una dintre ele. Insa in salutul fascist este o oarecare lipsa de cordialitate. Socotim mai putin ceremonios chiar salutul fascist prin plecarea capului. Si cum veni vorba de saluturi, daca trebuie neaparat sa schimbam ceva in obiceiul actual, am putea sa adoptam metoda maora, care consta in frecarea nasurilor intre indivizi care se intalnesc; sau am putea face la fel cu chinezii, cari intalnindu-si prietenii isi strang ei singuri mainile, una cu cealalta. Daca ar fi cineva sa voteze cu entuziasm pentru metoda italiana si impotriva strangerii mainii, e desigur
d. Roosevelt care, in ziua cand a depus juramantul, a fost nevoit sa stranga mana la vreo 5.000 de cetateni americani. Si pe langa toate, strangerea de mana a trebuit sa fie foarte cordiala. (...)
(Realitatea Ilustrata
din 17 august 1933)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.