Toti posesorii de arme neletale, din categoria carora fac parte pistoalele cu gaz si aer comprimat, precum si arbaletele, sunt obligati sa le declare la Politie pana in martie 2007, potrivit noilor modificari aduse Legii armelor si munitiilor.

Potrivit sefului Serviciului Arme si Munitii din Politia Capitalei, comisarul-sef Constantin Grumezescu, 21.000 de persoane din Bucuresti detin arme letale si neletale, cele mai multe avand in posesie arme de vanatoare.
DE INCHIRIAT. Aproximativ 360 de demnitari si aproape 100 de procurori au in posesie pistoale Carpati si Macarov inchiriate de la Politie contra unor sume cuprinse intre 550 si 700 de lei anual. O data cu pistolul, demnitarii primesc si 12 cartuse, insa trebuie sa justifice fiecare glont tras. Pentru ca un parlamentar sa poata primi pistol, trebuie sa urmeze un curs de doua saptamani la una dintre cele sase scoli specializate de la nivelul Capitalei. Potrivit politistilor, au existat cazuri de fosti demnitari care ""au uitat"" sa inapoieze armele dupa ce au plecat din functie, dar Politia le-a recuperat pana la urma. (Radu Crivat)