FUNCTIONARI PUBLICI. Organizarea si functionarea Agentiei Nationale a Functionarilor Publici este reglementata de Hotararea 1.000 din Monitorul Oficial 698 de la 15 august 2006. Agentia asigura aplicarea strategiei si a Programului de guvernare in domeniul managementului functiei publice si a functionarilor publici. Agentia indeplineste atributii in reglementarea functiei publice, managementul functiei publice si al functionarilor publici, perfectionarea profesionala a functionarilor publici, gestionarea de programe in domeniul functiei publice.
RESTAURARE. Oficiul National al Monumentelor Istorice organizeaza licitatie deschisa pentru restaurarea fatadelor si portilor imobilelor din Piata Aurarilor pentru punerea in valoare prin introducerea in circuitul public, turistic si cultural. Anuntul a fost publicat in MO 165, partea a VI-a.
REGIMUL VALUTAR. Banca centrala a eliminat restrictiile privind autorizarea operatiunilor valutare ale romanilor si cetatenilor straini. Regimul valutar a fost modificat prin publicarea noului regulament in MO 695, partea I, din 15 august. Noile
reglementari vor intra in vigoare la 1 septembrie.
HANDICAP. Standardele minime de calitate pentru serviciile sociale la domiciliu pentru persoane adulte cu handicap au fost aprobate prin ordinul 175 al presedintelui Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap, publicat in MO 684 din 9 august.