Softistii romani au adaptat pentru telefoanele mobile din Europa jocul Tetris, considerat cel mai bine vandut joc electronic. Pana in prezent au fost vandute peste 60 de milioane de c""pii cu licenta, cu variante pentru aproape orice tip de platforma

Softistii romani au adaptat pentru telefoanele mobile din Europa jocul Tetris, considerat cel mai bine vandut joc electronic. Pana in prezent au fost vandute peste 60 de milioane de c""pii cu licenta, cu variante pentru aproape orice tip de platforma.

Povestea jocului Tetris incepe la Mosova, in anul 1985, fiind opera matematicianului Alexei Pajitnov, de la Academia de Stiinte. In prezent, acest joc a fost adaptat pentru telefoanele mobile din Europa, de specialisti romani din cadrul studioului local al Electronic Arts si poate fi descarcat prin intermediul portalului Vodafone live!. Tot studioul EA Romania a adaptat pentru telefoanele de pe piata europeana si FIFA World Cup 2006, lansat cu ocazia Campionatului Mondial de Fotbal din Germania. Mai departe, softistii romani urmeaza sa dezvolte cap-coada ""Medal of Honour"".
CONCURENTA. Gameloft Romania este unul dintre cele mai mari studiouri de productie din cadrul grupului, cu un total de peste 500 de angajati. La Bucuresti, softistii romani dezvolta atat jocuri cu licente proprii (Block Breaker Deluxe), cat si jocuri bazate pe licente Ubisoft. ""Este vorba de jocuri dezvoltate pe mobil, de la zero"", spune Paul Friciu, Studio Manager la Gameloft Romania. Iata cateva nume: King Kong: The Official Game of the Movie, Prince Of Persia: Warrior Within, Brothers In Arms 3D, Paris Hiltona€™s Diamond Quest, Mission Impossible III sau Chessmaster. Alte jocuri produse la Gameloft Romani si care urmeaza a fi lansate sunt: Tropical Madness, Open Season si Splinter Cell: Double Agent.
""Piata globala a jocurilor pentru telefoane mobile este estimata la 1,7 miliarde de dolari (2005) si va creste pana la 7 miliarde pana in 2010"", declara Mihai Pohontu, General Manager Electronic Arts Romania. ""Formarea unei piete in Romania este intr-o faza incipienta, pentru anul acesta estimand un total de peste 1 milion de dolari"", spune oficialul EA.

DESTIN


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.