Unul dintre oamenii in care s-a tras foarte tare dupa disparitia sirianului Omar Hayssam este medicul Constantin Tanasescu (foto), de la Penitenciarul Rahova. Acesta s-a prezentat luni in fata comisiilor juridice ale Parlamentului, loc unde nu l-
Unul dintre oamenii in care s-a tras foarte tare dupa disparitia sirianului Omar Hayssam este medicul Constantin Tanasescu (foto), de la Penitenciarul Rahova.

Acesta s-a prezentat luni in fata comisiilor juridice ale Parlamentului, loc unde nu l-a intrebat nimeni nimic, ministrul Justitiei, Monica Macovei, anuntand parlamentarii ca impotriva lui se afla deja in curs doua proceduri: una disciplinara, cealalta penala. Disciplinar, el este cercetat pentru ca nu a respectat procedurile privind eliberarea de acte medicale la detinuti. Marti, Tanasescu a fost la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti pentru a fi audiat in legatura cu adeverinta medicala eliberata de el si care a ajuns la dosarul din instanta al lui Omar Hayssam. Cat si cum ar fi contribuit adeverinta ""informa"" la decizia instantei de judecata de a-i inlocui lui Omar arestarea preventiva cu masura obligarii de a nu parasi tara nu este deocamdata stabilit cu certitudine. Se stie ca actul emis de el, datat 25 aprilie, contine diagnosticul ""metastaze supraclaviculare"", care nu se regaseste in biletele de iesire de la Institutul Oncologic, emise la 3 si 17 aprilie. Penal, Tanasescu este acuzat de fals intelectual, la sesizarea Administratiei Nationale a Penitenciarelor. Deocamdata, procurorii nu au inceput urmarirea penala, ancheta fiind de-abia in faza actelor premergatoare. Indubitabil este si faptul ca Tanasescu, desi s-a dus la Parchet, a refuzat ieri sa dea vreo declaratie. Potrivit surselor noastre, procurorii au incercat vreme de doua ceasuri sa-l convinga sa dea cu subsemnatul. Omul stie insa ca are drept la aparare, asa ca el a solicitat o amanare pentru a-si angaja un avocat care sa-l reprezinte. Urmatoarea intalnire a lui cu anchetatorii va avea loc martea viitoare. (Violeta Fotache)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.