Dell a anuntat ca va retrage de pe piata 4,1 milioane de baterii pentru notebook, intrucat ele prezinta riscul de a se supraincalzi si a lua foc.

Potrivit unui comunicat de presa, producatorul american de computere spune ca a luat aceasta decizie impreuna cu Comisia Americana pentru Protectia Consumatorului si cu alte organizatii de profil din lume. Acumulatorii litiu-ion sunt produsi de Sony pentru modele Latitude, Inspiron si Precision. Circa 2,7 milioane din computerele de tip notebook rechemate de pe piata sunt din Statele Unite. Detalii despre fiecare model afectat puteti gasi pe site-ul companiei, la adresa https://www.dellbatteryprogram.com/Default.aspx.
ACCIDENTE. In luna iunie, in timpul unei conferinte in Japonia, un laptop Dell a luat foc, un participant avand inspiratia sa faca poze, imaginile cu pricina fiind postate si pe internet (http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=32550). In 2004 si 2005, Apple, Dell si HP au rechemat de pe piata peste 300.000 de baterii, din aceleasi motive. (Alexandru Radescu)