Astazi, crestinii sarbatoresc Adormirea Maicii Domnului. Fecioara Maria ocupa un loc aparte in cultul crestin, ea fiind numita ""Cea dintai dintre sfinti"". Un inger a instiintat-o pe Fecioara Maria cu privire la mutarea ei de pe pamant la viata cere

Astazi, crestinii sarbatoresc Adormirea Maicii Domnului. Fecioara Maria ocupa un loc aparte in cultul crestin, ea fiind numita ""Cea dintai dintre sfinti"". Un inger a instiintat-o pe Fecioara Maria cu privire la mutarea ei de pe pamant la viata cereasca. La aflarea vestii, Fecioara s-a suit pe Muntele Maslinilor, ca sa se roage. S-a intors acasa, a impartit vaduvelor vesmintele sale si, culcandu-se pe pat, a facut rugaciune pentru intarirea lumii si pentru pace. Binecuvantand pe toti cei de fata, si-a dat sufletul in mainile Fiului si Dumnezeului ei. Dupa credinta sfintei biserici, trupul Maicii Domnului nu a cunoscut putrezirea, nici nu a ramas in mormant. Ea a fost ridicata de ingeri, cu trup cu tot, la ceruri.

Credinte populare, traditii, semne


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.