Procesul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a continuat ieri, spectaculos, la Judecatoria Sectorului 1. Dupa mai multe amanari dispuse pana acum, ieri instanta s-a impotmolit din nou in chestiuni procedurale, astfel ca nici de aceasta data magi
Procesul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a continuat ieri, spectaculos, la Judecatoria Sectorului 1.

Dupa mai multe amanari dispuse pana acum, ieri instanta s-a impotmolit din nou in chestiuni procedurale, astfel ca nici de aceasta data magistratii nu au putut judeca dosarul in care S.O. Vantu este acuzat de fals si uz de fals in legatura cu constituirea Bancii de Investitii si Dezvoltare. ""Judecata"" s-a desfasurat in trei acte: recuzarea, suspendarea si amanarea. Concret, omul de afaceri a recuzat ieri atat pe magistratul care il judeca, dar si pe procurorul de sedinta din acest dosar. Supararea lui Vantu pe judecator a pornit de la faptul ca la ultimele patru termene instanta de judecata nu s-ar fi pronuntat pe marginea solicitarii apararii privind neconstitutionalitatea articolului 52, alineatul 2, din Codul de Procedura Penala, privind judecarea recuzarii. Procurorul a fost recuzat deoarece Parchetul ""a avut o atitudine ambigua in acest dosar"", potrivit avocatului Danut Ioan Bugnariu. Judecatorul a suspendat sedinta pentru solutionarea cererii de recuzare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.