Festivalul Anonimul de anul acesta se va deschide, la 14 august, cu filmul care a castigat Palme da€™Or la Cannes 2006: ""The Wind That Shakes the Barley"", in regia lui Ken Loach. Festivalul din Delta Dunarii va prezenta filmul in p

Festivalul Anonimul de anul acesta se va deschide, la 14 august, cu filmul care a castigat Palme da€™Or la Cannes 2006: ""The Wind That Shakes the Barley"",
in regia lui Ken Loach.

Festivalul din Delta Dunarii va prezenta filmul in premiera in Romania, la doar trei luni de cand a obtinut premiul pe Croazeta, informeaza Mediafax.
Cannes 2006. Britanicul Ken Loach s-a mai aflat de sapte ori in competitia oficiala de la Cannes inainte de a primi, anul acesta, ravnitul Palme da€™Or. Juriul care
i-a acordat premiul a fost prezidat de regizorul Wong kar-Wai (""In the Mood for Love"", ""2046"").
""The Wind That Shakes the Barley"" prezinta lupta republicanilor irlandezi contra trupelor de ocupatie engleze. Ultima parte trateaza razboiul civil ce i-a opus pe irlandezii care au fost de acord cu autonomia partiala a Irlandei celor care au dorit independenta totala. Pentru regizor, filmul constituie ""un pas mic in relatia britanicilor cu trecutul lor imperialist"", dupa cum a declarat el la Cannes.
REVOLUTIE. Ken Loach, cunoscut pentru interesul sau fata de istorie, mai abordase tema razboiului irlandez de independenta in thriller-ul politic ""Hidden Agenda"". De data aceasta, el vorbeste despre revolutia irlandeza care a inceput in 1916 si a escaladat intr-un razboi civil in 1920 prin intermediul povestii a doi frati: Damian (interpretat de Cillian Murphy), care renunta la cariera de doctor de dragul tarii sale, si Teddy (Padraic Delaney), care ia parte trup si suflet la lupta contra trupelor engleze.

PROPUNERI. A treia editie a Festivalului International de Film Independent Anonimul va avea loc intre 14 si 19 august, in localitatea Sfantu Gheorghe din Delta Dunarii. Evenimentul va propune publicului competitii de lung metraj, scurt metraj fictiune si scurt metraj animatie, programul ""Generatia asteptataa€¦"" - proiectii de filme semnate de tineri regizori romani, premiate la festivaluri internationale, intalniri si dezbateri pe marginea acestor filme cu producatori, regizori, actori, public, moderate de Alex Leo Serban - , programe paralele, muzica live, sesiuni de intrebari si raspunsuri cu invitati ai festivalului.
In perioada 6-8 octombrie, publicul bucurestean care nu a putut ajunge la Sfantu Gheorghe va putea viziona cele mai bune filme prezentate in festival, intr-o proiectie speciala, la Cinema Studio.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.