S-a aratat in articolul trecut ca laptele de mama n-a putu fi reprodus de nici o perfectiune tehnologica. El ii transfera bebelusului factori de imunitate si hormoni. Trebuie prelungit cat mai mult alaptatul la san oricum minimum sase luni, dar d
S-a aratat in articolul trecut ca laptele de mama n-a putu fi reprodus de nici o perfectiune tehnologica. El ii transfera bebelusului factori de imunitate si hormoni.

Trebuie prelungit cat mai mult alaptatul la san oricum minimum sase luni, dar dupa sase luni trebuie diversificata masa si cu alte alimente. Conferentiar doctor Dumitru Matei spune ca dupa sase luni trebuie gandite trei mese diversificate: la ora 10:00 o masa cu fructe, la pranz o supa, la ora 18:00 o hrana fainoasa cu lapte si de doua ori alimentatie cu lapte: dimineata si seara. Supa de zarzavat trebuie amestecata treptat cu carne in cantitati mici. Supa i se da sugarului cu lingurita inaintea alimentului cu care este obisnuit si la inceputul mesei, cand micutului ii e foame. Copilasul nu trebuie fortat sa manance. La inceput i se da zeama de legume, apoi si pulpa de legume, iar abia in a treia etapa i se da si carnea mixata, carne de pasare sau vita. Dupa opt luni, supa de zarzavat se imbogateste cu faina de orez care are valoare calorica ridicata. In etapa urmatoare supa este imbogatita cu uleiuri vegetale.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.