Ministrul Educatiei, Mihail Hardau, a gasit 94 de profesori corectori pasibili de sanctionare din cauza ca au pus note prea mari la Bacalaureat.

Cat despre vinovatii de transfer ilegal de subiecte la BAC, Hardau a precizat ieri ca din punctul sau de vedere este vorba despre sase persoane, dar numele lor nu vor fi facute publice pana ce Parchetul si Politia nu isi vor finaliza ancheta. Pana atunci, potentialii vinovati de ""scoaterea"" subiectelor de examen din minister si vinderea lor in piata ar putea contribui la elaborarea subiectelor de examen pentru cea de-a doua sesiune de Bacalaureat, care se va desfasura la inceputul lunii septembrie.
NEREGULI. Ministrul propune sanctionarea a 94 de profesori evaluatori care au supraevaluat lucrarile de la Bacalaureat, iar pentru 14 cadre a cerut desfacerea contractului de munca, intrucat au notat anumite lucrari cu trei, cinci, chiar patru puncte mai mult decat prevedea baremul. Potrivit lui Hardau, doua cadre didactice au avut cate 28 de lucrari supraevaluate. Mai exista propuneri pentru alti 48 de profesori evaluatori sa aiba salariul diminuat cu 15%, pana la sase luni, si timp de trei ani sa nu mai faca parte din nici o comisie de evaluare. Ceilalti 32 de evaluatori vor fi sanctionati cu avertisment, iar timp de un an nu vor mai putea face parte din comisiile de evaluare. Ministrul Educatiei a adaugat ieri ca a extins actiunea de evaluare a lucrarilor la nivelul intregii tari, iar fiecare cadru didactic care nu va respecta baremul de notare va fi sanctionat.
""Este un intreg mecanism malefic, care trebuie distrus, iar eu ma voi stradui in acest sens"", a declarat Mihail Hardau, facand referire la scandalurile din Educatie, care au avut loc in timpul examenelor din aceasta vara.
Ministrul Educatiei a anuntat ca se retrage in munti. Nu pentru totdeauna, asa cum se tot zvoneste prin cercurile politice, ci numai pentru o saptamana, doua, cat isi va petrece concediul alaturi de familie, in Retezat.

CONTROL