Cand femeia vrea, ea poate sa tina sub control si boala venerica, si sarcina pe care nu o vrea. Solutia: prezervativul pentru femei conceput la inceputul anilor a€™90. Prezervativul feminin este singura metoda care protejeaza femeia
Cand femeia vrea, ea poate sa tina sub control si boala venerica, si sarcina pe care nu o vrea. Solutia: prezervativul pentru femei conceput la inceputul anilor a€™90.


Prezervativul feminin este singura metoda care protejeaza femeia de bolile cu transmitere sexuala, chiar si de temutul HIV. Totodata, aceasta metoda contraceptiva scuteste femeia si de o sarcina nedorita.
Prezervativul feminin este ca un baraj in calea secretiilor, reusind astfel sa diminueze pericolul bolilor cu transmitere sexuala. In acelasi timp, impiedica patrunderea spermei in vagin, reducand riscul de sarcina.
IN PREMIERA. Prezervativul feminin a fost folosit in premiera in Europa, incepand din anul 1992, iar in Statele Unite ale Americii din anul 1993. In anul 1994, in Statele Unite a fost ""lansat"" primul prezervativ masculin din poliuretan, material din care la scurt timp va fi confectionat si prezervativul destinat femeilor. Poliuretanul este un material (un fel de plastic) care permite confectionarea unor prezervative mai subtiri decat cele din latex. In acelasi timp, prezervativul din poliuretan este mult mai rezistent si reprezinta alternativa in cazul aparitiei iritatiilor cauzate de alergia la latex. Prezervativul feminin are dimensiuni unice (17 centimetri lungime si 7,8 cm in diametru). El este destinat exclusiv femeilor care isi cunosc foarte bine anatomia intima si au avut deja raporturi sexuale. Prezervativul conceput pentru femei se prezinta sub forma unui cilindru cu o singura deschidere, care are la ambele capete cate un inel flexibil. Este foarte important ca femeia sa respecte intocmai modul lui de fixare pentru a-si asigura protectie maxima. El este indepartat imediat dupa contactul sexual si este de unica folosinta. Intr-un cuplu armonios, nu are importanta cine poarta prezervativul, ci el sa nu fie uitat. Si in aceste cazuri exista o solutie: pilula de urgenta. Dar aceasta solutie reprezinta una de avarie, spre care specialistii ne recomanda sa ne indreptam o data, cel mult de doua ori pe an.
OPINIE. Aceasta metoda contraceptiva este mai putin folosita in tara noastra. Medicul Daniel Popescu considera ca tocmai modul mai complicat de folosire face ca prezervativul feminin sa se bucure de prea putin interes la noi. El prezinta unele avantaje: nu irita, nu declanseaza alergii si nici nu produce alte efecte secundare. Dar cel mai important este ca ii ofera femeii o posibilitate relativ comoda de a tine sub control atat bolile cu transmitere sexuala, cat si o sarcina. Specialistul nostru, medicul Daniel Popescu, atrage insa atentia ca eficacitatea prezervativului feminin depinde de modul corect de utilizare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.