Ambasadorul SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman, a prezentat ieri un raport cu privire la vizita pe care presedintele Traian Basescu a efectuat-o saptamana trecuta in Statele Unite.

Taubman, care de altfel l-a si insotit pe seful statului la Washington, sustine ca a fost impresionat de ""relatia excelenta"" dintre Basescu si presedintele american George Bush. Potrivit ambasadorului, la intalnirea dintre cei doi sefi de stat s-a discutat despre problema ridicarii vizelor cetatenilor romani cat si despre progresul din Irak si Afganistan. Taubman a precizat ca si la intalnirea pe care Basescu a avut-o cu Secretarul Apararii, Donald Rumsfeld, au avut loc schimb de opinii pe tema Irakului si despre facilitatile militare comune care vor fi stabilite in tara noastra.
SOLUTII PENTRU ISRAEL. ""Evident, toti participantii ambelor parti au fost preocupati de conflictul dintre Israel si Hezbollah"", a precizat ambasadorul american, adaugand ca acesta a fost un subiect de discutie ""extrem de important"" in cadrul tuturor intalnirilor. ""Presedintele Bush deplange pierderea de vieti nevinovate, atat in Liban cat si in Israel"", a spus Taubman. (Carmen Vintila)