14:41 BILANT CANICULA. Ministerul Sanatatii a anuntat ca numarul persoanelor care au murit din cauza caldurii in ultimele doua saptamani a ajuns la 14. EXPLOZIE. Peste 300 de kilograme de munitie din al doilea razboi mondial au fost detonate

14:41 BILANT

CANICULA. Ministerul Sanatatii a anuntat ca numarul persoanelor care au murit din cauza caldurii in ultimele doua saptamani a ajuns la 14.
EXPLOZIE. Peste 300 de
kilograme de munitie din al doilea razboi mondial au fost detonate
de pirotehnisti.

14:46 CAPTURA

GIURGIU. Autoritatile de frontiera au descoperit ascunse in bagajele unor romance, care veneau din Turcia, aproximativ 1,3 kilograme de aur.
DOLJ. O batrana din comuna Cetate a murit in timp ce astepta la rand sa-si ridice cota de produse de la firma unde avea arendat pamantul.

REVENIRE. Aproape 100 de militari din Compania de politie militara Irak 6 au revenit in tara si au fost intampinati ieri de superiori in cadrul unui ceremonial militar. Din efectivul Companiei a lipsit insa sublocotenentul post-mortem Bogdan Hancu, cazut la datorie in urma unui atac, la 27 aprilie. Politistii militari au indeplinit vreme de sase luni misiuni in teatrul de operatiuni din Nassiriya.

HOTARARE - Dan Iosif, evacuat de instanta
Judecatoria Sectorului 1 a dispus ieri evacuarea deputatului PSD Dan Iosif din locuinta de serviciu din zona Herastrau, pe care a primit-o cand era consilierul fostului presedinte Ion Iliescu. Procesul a fost castigat de RAAPPS, care ii solicitase politicianului inca de acum un an sa elibereze imobilul, pentru ca nu mai era consilier prezidential. Hotararea instantei poate fi atacata cu apel.

SINISTRATI GORJ - Luni incepe reconstructia caselor
Constructia primelor 30 de case pentru persoanele ramase fara locuinte in urma alunecarilor de teren din judetul Gorj va incepe luni la Targu-Carbunesti. Anuntul a fost facut ieri de prefectul judetului, Stefan Popescu Bejat. Viitoarele locuinte vor avea doua camere, iar pana la sfarsitul acestei saptamani, Primaria Targu-Carbunesti va trebui sa predea terenurile catre ANL. Locuintele vor fi repartizate in baza unor anchete sociale. (G.M.)
IASI - Piese de muzeu de inchiriat
Prefectul Iasiului vrea sa trimita in alte judete exponatele din muzeele adapostite de Palatul Culturii, in cazul in care autoritatile iesene nu vor gasi spatii pentru depozitarea acestora in perioada in care se realizeaza lucrarile de renovare. Piesele ar putea fi inchiriate pana la trei ani. ""Sunt sigur ca vor fi bine primite, pentru ca avem exponate deosebite"", a declarat reprezentantul Guvernului la Iasi, Radu Prisacaru. (Mirela Cimpoi)
FARA ACTIVITATE - Primaria Reghin e in vacanta
Conform unui anunt afisat la intrarea in Primaria Reghin, institutia este inchisa in perioada 31 iulie-25 august, transmite corespondentul NewsIn. Exista doar un portar, care nu poate da relatii, este deschisa casieria, dar numai pentru achitarea de taxe si impozite. Serviciul de stare civila este deschis doar ""pentru caz de nevoie"". Restul angajatilor sunt in concediu. Potrivit legii, institutiile publice sunt obligate sa asigure continuitatea cu cel putin 30% dintre angajati. (NewsIn)
CONSTANTA - Razbunare cu tirul
Un sofer de tir este cercetat pentru omor dupa ce, potrivit anchetatorilor, ar fi calcat cu autotrenul sau soferul unei dubite, transmite NewsIn. Incidentul s-a petrecut ieri-dimineata pe DN 2A, intre Constanta si Harsova. Politistii sustin ca totul a inceput de la o neintelegere in trafic, in urma careia victima, care conducea o dubita, ar fi taiat calea tirului. Cei doi soferi s-au oprit intr-o parcare sa-si rezolve conflictul ""barbateste"". Conducatorul dubitei ar fi lovit tirul cu o ranga, dar a fost calcat de autotren. (E.S.)
ACUZE - Tabere pentru PSD
Autoritatea Nationala de Tineret (ANT) a atacat in instanta mai multe contracte de colaborare in vederea inchirierii unor tabere scolare din patrimoniul autoritatii, incheiate in timpul fostei guvernari PSD. Presedintele ANT, Karoly Borbely, a declarat ieri ca a descoperit 28 de contracte incheiate in 2004 pentru diferite centre de agrement nerespectand procedurile de licitatie. (E.M.)

COPIL DISPARUT - Balan Florentina Ioana

Fetita din imagine se numeste Balan Florentina Emilia Ioana si are 10 ani. A disparut la 27 iulie din satul Floresti, judetul Prahova. Ultima oara a fost vazuta in gara din Floresti. Are 1,10 m inaltime, ochi caprui, par saten, lung pana la umeri. La data disparitiei, era imbracata cu un tricou alb cu imprimeu floral maro, pantaloni scurti rosii, papuci din plastic albastri. Cei care au vazut-o sunt rugati sa sune imediat la 112 sau la Jurnalul National.
ACCIDENT - Cinci morti pe Autostrada Soarelui
Cinci persoane au murit ieri-dimineata pe Autostrada Soarelui, intr-un accident de circulatie petrecut pe tronsonul Drajna - Fetesti, deschis circulatiei pe un singur fir in aceasta vara. Patru dintre victime se aflau intr-o Solenza. Potrivit politistilor, soferul masinii ar fi adormit la volan si a intrat pe contrasens, unde a lovit un Volkswagen.
SELECTIE - Locuri de munca in agricultura
Persoanele interesate sa lucreze in strainatate in domeniul agricol pot depune dosarele la Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM) in perioada 21-31 august, intre orele 9:00 si 16:00. Sediul Oficiului este in Strada Valter Maracineanu nr. 1-3, Sector 1, Bucuresti. (E.M.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.