La numai trei zile de la istoricul transfer de putere din Cuba, nici presedintele Fidel Castro, nici fratele sau, Raul, caruia acesta i-a cedat temporar atributiile de conducere, nu au iesit in public. Poporul cubanez este tot mai nerabdator si i
La numai trei zile de la istoricul transfer de putere din Cuba, nici presedintele Fidel Castro, nici fratele sau, Raul, caruia acesta i-a cedat temporar atributiile de conducere, nu au iesit in public.

Poporul cubanez este tot mai nerabdator si incearca sa afle mai multe detalii despre liderul de stat interimar. Figura enigmatica si mai putin carismatica a lui Raul Castro sporeste ingrijorarea in randul cubanezilor, mai ales ca vestile oficiale despre sanatatea fratelui sau mai mare sunt vagi. ""Raul este o enigma pentru mine"", explica un gardian, in timp ce un functionar se refera la presedintele interimar ca ""un om dedicat mereu fortelor armate, care niciodata nu s-a adresat populatiei"", relateaza AFP. Totusi, viata de zi cu zi continua tot in ritmul ""parintelui Revolutiei"", a carui stare de sanatate e dezbatuta la fiecare colt de strada, dar si la nivel international. Spre exemplu, liderul comunist nord-coreean Kim Jong-Il i-a trimis lui Castro un mesaj de insanatosire grabnica, declarandu-se ""socat"" de boala presedintelui cubanez. (Maria Toader)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.