""Prieteni cu SUA"", dupa declaratiile presedintelui Traian Basescu in recenta sa vizita la Casa Alba, romanii se pare ca ii fenteaza indirect pe protectorii americani.

Mijlocul la care au recurs, evident in necunostinta de cauza, a fost rujeola. In cursul anului 2005, SUA s-au confruntat, conform autoritatilor de la Washington, cu o epidemie de rujeola, mai exact cu 34 de cazuri. Abia dupa un an, un studiu american arata ca aceasta a fost declansata de o tanara de 17 ani, care a contractat boala intr-un orfelinat din Romania, unde desfasura o misiune umanitara, relateaza cotidianul USA Today. La o zi dupa ce s-a inapoiat in Statele Unite, tanara a participat la un eveniment religios, unde a intrat in contact cu mai multi copii nevaccinati, carora le-a transmis virusul. La randul lor, micutii
si-au infectat membrii familiilor. Asa s-a ajuns la cea mai mare epidemie din ultimii zece ani din Statele Unite. Nu s-au inregistrat victime, dar trei pacienti (doi adulti si un copil) au fost spitalizati. Potrivit raportului publicat in New England Journal of Medicine, eforturile de a controla epidemia, inclusiv tratamentul medical si depistarea celor in pericol de a contracta boala, au costat aproximativ 170.000 de dolari. (Maria Toader)