Producatorii agricoli din 40 de judete ale tarii si din Bucuresti care si-au pierdut culturile in urma gerului, inundatiilor sau ploilor abundente din perioada ianuarie-iulie 2006 vor primi despagubiri de la stat in valoare totala de 51,44 milioane d
Producatorii agricoli din 40 de judete ale tarii si din Bucuresti care si-au pierdut culturile in urma gerului, inundatiilor sau ploilor abundente din perioada ianuarie-iulie 2006 vor primi despagubiri de la stat in valoare totala de 51,44 milioane de lei noi, potrivit unei hotarari de guvern.
SUME. Conform acestui act, culturile agricole afectate total, pentru care se acorda despagubiri si valoarea maxima a acestora pe hectar sunt: graul si secara - 470 lei/ha, orzul si orzoaica - 430 lei/ha, rapita - 470 lei/ha, porumbul boabe - 500 lei/ha, floarea-soarelui - 450 lei/ha, soia - 550 lei/ha, sfecla de zahar - 750 lei/ha, legumele - 1.960 lei/ha si plantele furajere - 560 lei/ha. Valoarea maxima a despagubirilor reprezinta 70% din cheltuielile efectuate pana la data producerii fenomenului.
Pentru pierderile de animale, pasari, familii de albine si pesti despagubirile acordate reprezinta 80% din valoarea de asigurare. Taranii trebuie sa ceara aceste despagubiri in termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a hotararii.
De aceste despagubiri nu vor beneficia agricultorii afectati de revarsarea Dunarii, care au fost deja ajutati de stat. (Florina Zainescu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.