Liderul PRM, C.V. Tudor, le-a adresat ieri o scrisoare deschisa presedintelui Basescu, ministrului Vasile Blaga, sefului DNA, Daniel Morar, si presedintelui CNSAS, Claudiu Secasiu, in care semnaleaza ca Mircea Dinescu e implicat intr-un caz de crima organizata.

Corneliu Vadim Tudor atrage atentia in scrisoarea deschisa semnata atat in calitate de vicepresedinte al Senatului, cat si de membru al Comisiei senatoriale de aparare ca Mircea Dinescu foloseste CNSAS, al carui membru este, ""ca pe o arma de santaj mafiot si pentru stoarcerea unor profituri materiale"". El cere ca Dinescu sa fie dat afara din CNSAS si anchetat penal, aducand ca argumente doua memorii ""semnate si asumate de oameni reali, care exista si pot fi audiati si care certifica implicarea lui M. Dinescu in actiuni de crima organizata pentru favorizarea unor gangsteri si primirea de foloase necuvenite"". Liderul PRM anexeaza scrisorii deschise si o copie a unui ordin de plata, prin BRD (Sucursala Municipiului Bucuresti), care, sustine C.V. Tudor, ""demonstreaza ca Sorin Ovidiu Vantu i-a livrat lui Mircea Dinescu nu mai putin de un miliard de lei"".
MEMORII. Primul memoriu ii este adresat personal liderului PRM de fostul patron al Fabricii de Mobila SC Mobins SA, Dan Radu Nicoara, care afirma ca ""una din persoanele publice importante din Romania care il ajuta pe infractorul Radulescu Stefan este poetul Mircea Dinescu, care a primit sponsorizari de peste un miliard de lei de la firmele inculpatului Radulescu Stefan, acestea fiind falimentare (...). Mai mentionez faptul ca in scurt timp voi pune la dispozitie documente din care va rezulta ca Mircea Dinescu a primit sponsorizari prin intermediul Fundatiei Seara in valoare de peste un miliard de lei. Cunosc ca domnul Tofan Gelu a primit o hartie de la CNSAS prin care i se aducea la cunostinta ca nu a avut legaturi cu fosta Securitate, cu toate ca nu ceruse o asemenea verificare. Din afirmatiile lui Gelu Tofan a rezultat faptul ca cel care a inscenat totul a fost Radulescu Stefan prin prietenul sau, Mircea Dinescu. Acest aspect mai este cunoscut de dl Marinciuc Cristian (...)"". Potrivit liderului PRM, Cristian Marinciuc a aparut ca martor in doua procese legate de Stefan Radulescu si ca acesta poate depune marturie ca la conacul din comuna Cetate (Dolj) al poetului a fost transportata ""o mare cantitate de mobila provenind de la SC Mobins SA. C.V. Tudor sustine ca mobila reprezenta ""spaga din partea aceluiasi Stefan Radulescu"".
Cel de-al doilea memoriu este semnat de procurorul Constantin Gherta de la Parchetul IICSJ si de inspectorul Ionut Bratu, ambii ocupandu-se de cazul Radulescu. Documentul a fost trimis ministrului Justitiei, Monica Macovei, anul trecut in august. Cum este vorba despre ""un abuz"", liderul PRM se simte ""obligat"" ca atat in cazul CNSAS, cat si al Monicai Macovei sa sesizeze comisiile juridice si cele de abuzuri ale Parlamentului.
REPLICA. ""Nu ma intereseza. Un gainar care traieste numai din minciuni"", a replicat Mircea Dinescu. El a refuzat sa raspunda direct daca a primit sau nu un miliard de lei de la Vantu. ""Dumneavoastra v-ati culcat cu Patriarhul Teoctist?"", a raspuns Dinescu cu o intrebare la intrebarea noastra. De altfel, el a anuntat inca de saptamana trecuta ca nu este obligat sa-i raspunda lui Vadim la toate acuzatiile si ca l-a dat in judecata.

SPONSORIZARI PENTRU FUNDATIE