Cele 12 minuni de la festivalul ""Folk you!""

Aceia care se afla pe litoralul romanesc al Marii Negre in perioada 3-26 august n-au nici o sansa
sa se plictiseasca. Adio manele, adio play-back, adio orice zgomote fara
nici o noima pe post
de muzica. Asta-seara
incepe FOLK YOU!

Nu amintim intamplator de intervalul 3-26 august, pentru ca a doua editie a festivalului de muzica si poezie ""Folk you!"", initiat de Jurnalul National si sprijinit cu inregistrari audio/video de Radio3net, se desfasoara incepand din aceasta seara. Vor fi 12 minuni, adica 12 concerte.
Daca anul trecut nu stiti cati nebuni frumosi au fost la mare alaturi de noi si cat succes a avut maratonul folkistic, n-aveti decat sa accesati www.radio3net. ro si veti vedea si auzi ce s-a intamplata€¦ Si de asta data, postul de radio mai sus-amintit ne va fi alaturi, atat pentru a inregistra tot ce se-ntampla pe nisipul scaldat de vraja muzicii, cat si prin amfitrionul tuturor serilor de folk, directorul Radio3net, Florian Pittis.
HAI LI, HAI LOa€¦ Primul week-end are loc la Mamaia, pe plaja din fata Hotelului Palm Beach. Un loc nou, cu energii benefice - speram - pentru folkisti si toti cei care vor veni sa-i vada si sa-i auda. Si noutatile nu se opresc aici. Pe langa artistii care au cantat anul trecut (Nicu Alifantis, Alexandru Andries, Mircea Vintila, Mircea Baniciu, Victor Socaciu, Vasile Seicaru, Dinu Olarasu, Ducu Bertzi si Marius Batu), in primele trei seri vor canta in premiera la ""Folk you!"" Adrian Ivanitchi, Maria Magdalena Danaila si Radu Gheorghe. Acesta din urma, care a fost vazut in ultima vreme mai ales in postura de actor si regizor, se intoarce in primele doua seri la vechea lui pasiune: folkul. L-am admirat anul trecut la Festivalul International de Teatru de la Sibiu, cand a prezentat, impreuna cu Mihai Bisericanu si Georgeta Ciocarlan, spectacolul ""Ludwig, Nicolo & Jo"". Un spectacol complex, scris, regizat si jucat de Radu Gheorghe. Dincolo de teatru, de pantomima si de umor, se intrezarea pasiunea sa pentru muzica. Ne-a fost dor de ""Broasca testoasa"" din vremea Cenaclului, de gagurile inteligente. Pe scurt, bine ai venit la ""Folk you!"", Radu Gheorghe! Iti uram un calduros ""Hai li, hai lo!"" Restul il stiia€¦
MAI VECHI, MAI NOI. Ce mai e nou anul asta? Inca un petic de plaja, care n-a auzit folk anul trecut: statiunea Neptun, in care se incheie sezonul de muzica si poezie. Am numit week-end-ul cu nr. 4 perioada 24-26 august. Pentru ca am primit de la cititori nenumarate intrebari cu un singur continut: ""In ce perioada e folk la Gura Portitei anul asta?"", suntem datori sa rapundem: anul acesta nu va fi folk la Gura Portitei. In schimb, vor veni si alti artisti, care n-au cantat vara trecuta, pe langa cei enumerati mai sus: Nicu Covaci, Zoia Alecu, grupul Ecoul, Florin Sasarman, Mihai Margineanu, Narcisa Suciu si Mircea Rusu.
IN DISTRIBUTIE. Va vom tine la curent cand si unde ne vor (in)canta. Pana atunci, aflati pe cine mai contam, dintre aceia care au facut ca briza sa sune-a folk anul trecut: Tatiana Stepa, Maria Gheorghiu, Nica Zaharia, Magdalena Puscas, Mircea Florian si Mircea Bodolan. Adunati-i si pe aceia pe care i-am amintit deja, adaugati pe langa Mamaia si Neptun statiunile Costinesti, Vama Veche si 2 Mai, luati-va iubita (eventual iubitul), copiii, parintii, prietenii, vecinii ocazionali de pe unde sunteti cazati la mare, dar mai ales chitara si n-o sa regretati! Vom fi bucurosi sa ne fiti alaturi in noptile magice in care vom declara razboi kitschului.
Si chiar din prima seara vom vedea cine-si mai aminteste versurile de-altadata: ""Stafia mortii nu-mi da ghes/ Nu stiu temuta-i coasa/ Sunt broasca test,/Sunt broasca test/ Sunt broasca testoasa//...

VIN FETELE!