Conflictul dintre Sida, vaduva lui Dan Spataru, si Primaria Medgidia s-a stins. Institutia nu va mai folosi numele marelui artist in festivalul de muzica usoara.

Dezamagita de calitatea muzicii promovate la prima editie a Festivalului de Muzica de la Medgidia, desfasurat sub numele sotului sau, Sida Spataru a luat atitudine si a amenintat organizatorii ca ii va da in judecata daca evenimentul va fi reeditat.
DECLARATIE. In urma cu mai bine de o luna, vaduva lui Dan Spataru declara pentru Jurnalul National: ""Am auzit ca primarul vrea sa faca din nou festivalul. Fara acordul nostru, al mostenitorilor,
n-are voie sa intrebuinteze nici numele, nici imaginea. L-am sfatuit sa-si ia un avocat care ar putea sa-i explice Legea dreptului de autor. Mi-a raspuns ca n-are nevoie si ca tot o sa faca festivalul! Il voi da in judecata! Am fost sotia lui Dan Spataru si sunt mostenitoarea tuturor drepturilor patrimoniale si trebuie sa-i apar imaginea!"".
De judecata nu mai este cazul, chiar daca Medgidia va avea si a doua editie a festivalului initiat anul trecut. E adevarat, nu va mai pomeni numele marelui artist. ""Nu am putut sa ajungem la o intelegere cu doamna Sida, desi Dan Spataru a fost unul dintre primii cetateni de onoare ai orasului nostru si ar fi fost drept ca acest eveniment sa-i poarte numele. Dumneaei ne-a reprosat ca nu au fost invitati compozitori si interpreti din generatia sotului sau. Nu a inteles ca noi ne-am propus, prin regulament, sa promovam tinerii cantareti. Cat priveste diferendul legat de drepturile de autor, noi ne-am varsat toate darile catre Uniunea Compozitorilor"", ne-a declarat Gheorghe Boruga, directorul festivalului si consilier local.

SCHIMBARI