Dan Ioan Popescu isi justifica in totalitate averea, iar in procesul de la instanta suprema magistratii au incalcat mai multe proceduri, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, directorul Transparency International (TI) Romania, Victor Alistar.

El a explicat ca politicianul a prezentat comisiei speciale de verificare a averii demnitarilor un document bancar care explica exact diferenta de bani care nu puteau fi justificati, aproximativ un milion de euro. ""Documentul atesta o tranzactie bancara, era nestampilat, insa pe verso banca facuse mentiunea «valabil fara stampila». Instanta nu a tinut cont de el, respingandu-l ca proba"", a declarat Alistar.
INSPECTIA CSM. Directorul TI a precizat ieri ca organizatia pe care o conduce a sesizat si CSM cu privire la cazul Popescu. ""Sunt sigur ca avem de-a face cu un abuz in serviciu din partea judecatorului Nuca de la instanta suprema"", a declarat Alistar. Inspectia CSM s-a pronuntat deja asupra cererii, afirmand ca nu s-a produs vreo incalcare a procedurii din partea judecatorului Mihai Nuca. In nota inspectiei se arata insa: ""Consiliul Superior al Magistraturii, ca si orice alta autoritate, nu poate interveni in desfasurarea procedurii reglementate de Legea 115/1996 cu privire la controlul averilor, verificarea modului in care sunt aplicate de catre comisia speciala de cercetare, dispozitiile legale revenind exclusiv instantei de control judiciar, orice apreciere din partea Inspectiei Judiciare cu privire la acest aspect echivaland cu o incalcare a principiului independentei judecatorului (...) si reprezentand o imixtiune in actul de justitie"". (M. Pasa)