Noi avem vacanta. Berbecutii pleaca in Siria. Traian pleaca in America. Sportul Studentesc pleaca in B. Turistii pleaca de pe litoral. Omar pleaca undeva. Directorii serviciilor pleaca la casele lor. Sinistratii ar vrea sa faca acelasi lucru, dar nu
Noi avem vacanta. Berbecutii pleaca in Siria. Traian pleaca in America. Sportul Studentesc pleaca in B. Turistii pleaca de pe litoral. Omar pleaca undeva. Directorii serviciilor pleaca la casele lor. Sinistratii ar vrea sa faca acelasi lucru, dar nu pot. Traian conduce masina. Calin conduce motocicleta. Gigi conduce clubul. Traian si Gigi beau sprit.
Traian conduce masina spre Marea Neagra. Gigi conduce clubul spre Europa. Calin conduce motocicleta spre un Ford.
Lui Max ii placea sa scrie. Si lui Carol ii place sa scrie. Carol scrie despre Max. Il critica dur. Ne cere tuturor sa scapam de oameni ca el. Carol si Max sunt una si aceeasi persoana. Nu e ceva nou. Istoria literaturii e plina cu pseudonime celebre.
Ana are mere. Sebastian le impoziteaza. Ion nu are casa. Sebastian o impoziteaza. In cota egala de 16%.
Omar a disparut. Serviciile nu sunt vinovate. Presedintele nu e vinovat. Parchetul nu e vinovat. Ministerul de Interne nu e vinovat. Ministerul Justitiei nu e vinovat. Premierul nu e vinovat. Ancheta trebuie sa stabileasca doar cine e cel mai nevinovat dintre toti.
Adriean conduce Bucurestiul din strainatate. Emil conduce Clujul de la Bucuresti. Traian ii conduce pe amandoi de la Viena. Calin conduce Romania intr-un picior.
Noi avem vacanta. Drept pentru care Omar a plecat. Nu stim prin care agentie. Ca sa aflam, il chemam la politie pe fratele lui. Pe fratele lui Omar il cheama Mukles. La politie, surprinzator, Mukles tace. Traian sarbatoreste ziua lui Vasile in stil libanez. Omar isi va sarbatori ziua in stil romanesc. Politia controleaza vaporul cu care ar fi plecat Omar, doua saptamani mai tarziu. Nu-l gasesc. Berbecutii sunt mucles. Nici ei nu au nici o vina. Asa arata realitatea. O traim zi de zi. Stop.

P.S. Acest editorial a fost citit la Ploiesti, joi, 27 iulie 2006, cu ocazia lansarii cartii ""Codul Zambaccian"", la sediul Bibliotecii ""Nicolae Iorga"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.