Seful ANT, Ovidiu Marian, a demisionat pentru ca nu a putut aduce turismul romanesc la standarde competitive. Potrivit strategiei de turism, Romania este depasita de statele vecine in privinta calitatii serviciilor si a infrastructurii. Presedinte
Seful ANT, Ovidiu Marian, a demisionat pentru ca nu a putut aduce turismul romanesc la standarde competitive. Potrivit strategiei de turism, Romania este depasita de statele vecine in privinta calitatii serviciilor si a infrastructurii.

Presedintele Autoritatii Nationale de Turism (ANT) si-a prezentat ieri demisia. Aceasta a ajuns in cursul diminetii la cancelaria primului-ministru,Tariceanu acceptand demisia. ""Motivul acestei demisii este de natura personala, dar nu ascund faptul ca la decizia mea a contribuit si interviul acordat revistei Capital, mai exact, limbajul utilizat in acel interviu, pe care il regret. Mesajul interviului insa il sustin in continuare"", a spus Ovidiu Marian.
STRATEGIE. Ovidiu Iuliu Marian a fost a fost numit presedinte al ANT in septembrie 2005. Recent, el a declarat ca Litoralul este ""pata neagra a turismului romanesc"" si a criticat activitatea hotelierilor de la Marea Naegra. Potrivit unor surse citate de Mediafax, la 27 iunie ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a solicitat premierului demiterea presedintelui ANT, motivand activitatea lipsita de profesionalism si cele mai recente declaratii ale acestuia. Plecarea lui Ovidiu Marian a avut loc in aceeasi zi in care ANT a prezentat strategia de dezvoltare a turismului din Romania. Potrivit documentului, Romania este depasita de tarile din regiune la capitolul competitivitate, la calitatea serviciilor, din cauza infrastructurii rutiere dificile, slabei pregatiri a personalului, hotelurilor invechite si raporturilor inechitabile intre calitate si pret. Turismul romanesc a fost intrecut de cel din Ungaria, Cehia, Bulgaria, Croatia, Polonia si Slovacia, reusind sa devanseze doar Ucraina si Serbia-Muntenegru. ""Structurile de primire si oferta de agrement sunt invechite, serviciile si programele turistice sunt realizate stereotip si de calitate modica, iar raportul calitate-pret este neconcludent"", se arata in documentul ANT.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.