Armata israeliana a desfasurat ieri patru incursiuni simultane la frontiera de sud a Libanului, au declarat, pentru AFP, surse de la Beirut. In timp ce ofensiva israeliana impotriva miscarii siite Hezbollah continua, un sondaj de opinie real
Armata israeliana a desfasurat ieri patru
incursiuni simultane la
frontiera de sud a Libanului, au declarat, pentru AFP, surse de la Beirut.


In timp ce ofensiva israeliana impotriva miscarii siite Hezbollah continua, un sondaj de opinie realizat in Israel releva ca 61% dintre intervievati sunt pentru continuarea razboiului. Sondajul, realizat dupa masacrul de la Cana, din Liban, unde 34 de copii au fost ucisi, a fost realizat pe un esantion de 500 de persoane si are o marja de eroare de 4,4%, potrivit AFP.
POSIBIL TROC. Ieri au fost inregistrate ciocniri violente intre gherilele Hezbollah si fortele israeliene in zona de frontiera. Potrivit televiziunii Al-Arabiya, cel putin trei militari israelieni au fost ucisi. Bilantul nu a fost confirmat de Israel. Intre timp, ministrul israelian al Constructiilor si Locuintelor, Meir Sheetrit, a declarat ieri pentru Reuters ca Armata nu dispune de capacitatea distrugerii aeriene sau terestre a tuturor rampelor de rachete ale Hezbollah.
Deocamdata, in Liban se inmultesc suspiciunile si acuzatiile privind o eventuala utilizare de catre Armata israeliana a unor arme cu componente chimice, transmite Rador. Agentia precizeaza ca mai multi experti libanezi au trimis deja rapoarte la ONU si la UE, cerand efectuarea unor teste precise.
UE SUPARATA. Escaladarea violentelor impotriva civililor libanezi este aspru criticata la sediul Uniunii Europene de la Bruxelles. Decizia Israelului de a intensifica operatiunile armate, dupa anuntarea initiala a unei incetari a focului de 48 de ore, este inacceptabila si nu va face decat sa alimenteze extremismul in Orientul Mijlociu, a avertizat Presedintia finlandeza a Uniunii Europene, citata de Reuters. Seful diplomatiei finlandeze, Erkki Tuomioja, a declarat, cu cateva ore inainte de reuniunea de urgenta de la Bruxelles a ministrilor de Externe din UE, ca Uniunea trebuie sa adopte o pozitie comuna cu riscul de a demonstra divergente cu Statele Unite, care sustin Israelul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.