Deciziile controversate luate de cei doi gemeni care conduc Polonia au starnit rumoare si nemultumire in Europa, dar l-ar putea scoate de la naftalina pe cel mai cunoscut si apreciat politician al acestei tari. Satul sa urmareasca evolutia viet
Deciziile controversate luate de cei doi gemeni care conduc Polonia au starnit rumoare si nemultumire in Europa, dar l-ar putea scoate de la naftalina pe cel mai cunoscut si apreciat politician al acestei tari.


Satul sa urmareasca evolutia vietii politice din Polonia si deciziile adesea controversate ale gemenilor Lech si Jaroslav Kaczinski, fostul sef al sindicatului Solidaritatea si apoi al statului, Lech Walesa a decis sa ia atitudine. Nu tinand un discurs la urmatoarea decernare a Premiului Nobel, al carui laureat este, nici scriind o carte, ci revenind in viata politica.
INGRIJORAT. Potrivit publicatiei britanice Sunday Times, citata de Mediafax, Walesa este prea ingrijorat de ce se intampla in Polonia pentru a mai sta pe tusa. ""Nu imi place actuala situatie din Polonia si ma gandesc sa ma implic din nou. Nu am alta optiune. Fratii Kaczinski creeaza probleme si ar trebui indepartati de la putere cat mai curand posibil"", a spus Walesa, in varsta de 62 de ani.
""BUBA"" LUSTRATIEI. Cea mai recenta ""miscare"" a presedintelui si premierului de la Varsovia a fost epurarea Ministerului Afacerilor Externe, principalii vizati fiind diplomatii cei mai proeuropeni. O alta decizie cu care Walesa nu este de acord este cea de interzicere a accesului in functii publice persoanelor suspectate de legaturi cu serviciile secrete comuniste.
Fostul sef al statului ii cunoaste bine pe cei doi gemeni din vremea cand faceau parte si ei din Solidaritatea. ""Sunt niste oameni cu un simt limitat al umorului si multe complexe. I-am demis din functia de consilieri prezidentiali pentru ca mai mult distrug decat sa creeze. Nu-mi plac teoriile lor ale conspiratiei. Sunt mereu suspiciosi si cauta intrigi"", a spus Lech Walesa despre fratii Kaczinski.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.