16:14 MODERNIZARE REPARATII. Mai multe oficialitati au inaugurat lucrarile de consolidare si modernizare a Spitalul de Chirurgie Plastica si Reparatorie. DECIZIE. Curtea de Apel a mentinut masura dispusa de Tribunal de a interzice medicului Serba

16:14 MODERNIZARE

REPARATII. Mai multe oficialitati au inaugurat lucrarile de consolidare si modernizare a Spitalul de Chirurgie Plastica si Reparatorie.
DECIZIE. Curtea de Apel a mentinut masura dispusa de Tribunal de a interzice medicului Serban Bradisteanu sa plece din tara.

16:19 ACCIDENT

ALBA. Trei clujeni au fost grav raniti in urma unui accident de circulatie produs pe DN 7. Masina in care se aflau s-a izbit violent de un autocar la iesirea din parcarea unui han. Din primele cercetari reiese ca soferul autoturismului nu a cedat prioritate autocarului care circula regulamentar.
SPRIJIN. Consiliul local Aiud a decis ca 282 de persoane afectate de inundatiile din aceasta vara sa fie scutite de impozite pe cladiri si terenuri, in perioada iulie-decembrie 2006. Inundatiile si alunecarile de teren din acest an au produs numai in judetul Alba pagube de 20 de milioane de lei. (L.D.)

CANICULA. Caldura excesiva din ultimele zile a determinat Primaria Capitalei sa scoata in strada utilajele de spalare a strazilor doar seara, dupa ora 18:00, si dimineata, pana in ora 10:00. In timpul zilei apa s-ar evapora prea repede, iar umezeala astfel creata ar spori indicele de disconfort termic, dupa cum avertizau si meteorologii.

PUNCT DE TRECERE - Podul Calafat, in constructie din 2007
Romania si Bulgaria au incheiat un acord pentru construirea podului peste Dunare, dintre localitatile Vidin si Calafat, semnat de catre ministerul bulgar al Transporturilor si ministerul roman de Interne. Acordul creeaza cadrul juridic necesar trecerii frontierei romano-bulgare a persoanelor, mijloacelor de transport, echipamentelor si materialelor necesare in procesul de constructie si dare in exploatare a noului pod rutier si feroviar, proces prevazut sa inceapa in mai 2007. (Radu Crivat)

VASLUI - Pensionari executati silit
Peste 2.000 de pensionari din judetul Vaslui sunt executati silit pentru ca figureaza cu restante la achitarea creditelor, taxelor si impozitelor locale. Autoritatile opresc din banii de pensie, desi acestea oricum sunt mici si batranii se plang ca traiesc la limita subzistentei. Numai in ultimele saptamani, trei sute de pensionari si-au vandut apartamentele la preturi derizorii pentru a putea sa isi achite restantele la intretinere si s-au mutat la tara. (Ana Ionascu)
VALCEA - Mormant profanat pentru aur
Mormantul unui copil de 12 ani din comuna valceana Caineni a fost profanat de hoti. Infractorii au spart cavoul si cosciugul, dupa care au furat o cantitate mare de bijuterii din aur, aflate asupra trupului neinsufletit. Autorii sunt cercetati de politie pentru profanare de morminte. (Alexandra Chivu)
TIMISOARA - Refugiatii uzbeci pleaca din Romania
Ultima parte din refugiatii uzbeci care au fost cazati timp de un an la centrul special din Timisoara paraseste Romania in aceste zile. Majoritatea a primit drept de rezidenta definitiva in SUA, dar unii vor merge si in tari ca Australia, Canada sau in state europene. Finalizarea procesului de stramutare a fost marcata de o conferinta la care au participat ambasadorul SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman, dar si reprezentantul pentru Romania al Inaltului Comisariat al ONU pentru Refugiati. (L.F.)
DOLIU - Anchetatorul lui SOV a incetat din viata
Procurorul care l-a anchetat pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu in dosarele FNA - Banca Agricola si FNI a incetat din viata ieri-noapte din cauza unor afectiuni cerebrale. Luminita Sega a lucrat in cadrul Parchetului Instantei Supreme pana in 2004, iar apoi in cadrul sectiei a II-a de la Parchetul National Anticoruptie. In 2005, aceasta a fost pensionata medical. Inmormantarea va avea loc maine la Cimitirul Belu. (Miruna Pasa)
INSCRIERI - Locuri de munca in Germania
Romanii care stiu limba germana si care vor sa munceasca in Germania se pot inscrie incepand de azi si pana la 29 septembrie in baza de date a Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM). Posturile oferite sunt de bucatar, receptioner sau chelner, lucratori in industria hoteliera, specialisti gastronomi si asistenti medicali. Durata contractelor este de un an, cu posibilitatea de prelungire cu inca sase luni. (E.M.)
IASI - Fetita maltratata, moarta la spital
La doar o saptamana dupa ce o femeie din judetul Iasi si-a ucis in bataie nepotelul de 2 ani si 7 luni, ieri, la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi a murit o fetita de 10 luni. Medicii spun ca micuta fusese internata in urma cu doua zile cu traumatisme craniene si vanatai pe tot corpul. Mama a disparut imediat dupa internarea fetitei. Cei de la Protectia Copilului spun ca ar putea fi un abuz, mai ales ca mama are probleme psihice. (C.P.)
BUCURESTI - Se scumpeste apa rece
Apa Nova Bucuresti scumpeste de azi apa rece, astfel ca locuitorii Capitalei vor plati cu 500 de lei vechi mai mult pentru fiecare metru cub. Cresterea pretului este cauzata de inceperea lucrarilor de punere in conformitate a retelelor telescopice de alimentare cu apa care alimenteaza aproximativ 1.000 de blocuri. Ultima scumpire a apei a fost la 1 ianuarie.
AUTOPSIE - Colonelul Balan nu a adormit la volan
Autopsia comandantului Batalionului 280 Infanterie, lt. col. Stefan Balan, a relevat ca militarul nu a adormit la volan, transmite Rompres. Medicul buzoian Liviu Munteanu, cel care a facut autopsia, a spus ca ""ofiterul vrancean purta centura, nu consumase bauturi alcoolice si nici n-a adormit la volan"". El ar fi intrat pe contrasens, cel mai probabil din cauza ""oboselii acumulate si a relaxarii la apropierea de casa"", a mai spus legistul. (L.F.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.