La gradinita copiii invata sa manance corect Ce cautam noi in vacanta la gradinita? Ei bine, ne-am dus sa vedem copiii care, ca si noi, ""muncesc"" in vacanta. Nu sunt decat 5-6 in toata gradinta, dar suficienti cat sa formeze o grupa. M

La gradinita copiii invata sa manance corect

Ce cautam noi in vacanta la gradinita? Ei bine, ne-am dus sa vedem copiii care, ca si noi, ""muncesc"" in vacanta. Nu sunt decat 5-6 in toata gradinta, dar suficienti cat sa formeze o grupa. Masinute viu colotare, tobogane, jucarii de tot felul. Ora matinala ii face vioi. Sunt de la 9 la ""gradi"" si au o energie iesita din comun. Alearga, rad si topaie prin sala. Sunt plini de viata, spre invidia noastra, a adultilor. Ce le da energia? Sau mai bine zis, cine? Tanti Lili, bucatareasa gradinitei. Roboteste inca din zorii zilei pentru ca micutii sa aiba cele mai bune mancaruri.

MENIU. Micul dejun este simplu de preparat pentru ca, de obicei, copiii servesc mezeluri, iaurturi, cereale cu lapte. Dar si asa, copiii trebuie ajutati. Nu de alta, dar la doi anisori este greu sa ""papi"" de unul singur. La pranz au ciorbita, supita, tocanite. Nu sunt deloc pretentiosi, ba chiar le roaga pe mamele lor ca acasa sa le faca ""ciorbita ca tanti Lili."" Apoi urmeaza o mica gustare, cu iaurturi si foarte multe fructe. Nimic din ceea ce mananca acesti copii nu este intamplator. Meniurile sunt alese impreuna cu un nutritionist pentru ca cei mici sa primeasca toate vitaminele si mineralele necesare unei cresteri echilibrate. Mai ales ca la aceasta varsta au nevoie de tot ceea ce este mai bun. Cum altfel ar avea energia necesara sa se joace o zi intreaga?

MANCAREA-JUCARIE. Acasa insa se mai uita de reguli si parintii ii mai duc pe la fast-fooduri. Insa nu este atat de grav, pentru ca, din cand in cand, asta se poate. Pentru a-i mai scapa de aceasta ispita, tanti Lili le pregateste uneori pizza. Speciala pentru ei, cu ingrediente naturale si cu diferite forme.
Copiii au nevoie de mancaruri preparate si aranjate cu imaginatie, pentru a manca cu pofta. Asa ca tanti Lili face din doua jumatati de maslina ochii, dintr-un ardei nasul, boabe de porumb devin dintii si uite asa pizza se transforma in portretul unui copil. De imaginatie a dat dovada tanti Lili atunci cand a pregatit si prajitura trenulet. Daca pizza nu i-a prea impresionat pe micuti, desertul i-a distrat enorm. ""Eu vreau lomocotiva!"", striga un pusti de vreo 6 anisori. Fetele vroiau vagoane sau roti. Pana la urma fiecare a primit ce a vrut, insa bomboanele care au fost pe post de decor au castigat inimile tuturor copiilor. Fiecare voia doua-trei bombonele de culori diferite. Mai-mai ca si uitasera de prajitura trenulet. Dupa ce au mancat si desertul, pe masa a aparut fructiera. Cele doua gemene, Artemis si Jasmin, au ramas la masa dornice sa guste un mar sau o piersica. Ceilalti s-au intors la masinute si tobogan.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.