Conducerea clubului din Soseaua Stefan cel Mare a cerut ieri oficial la UEFA schimbarea locului de disputare a partidei din turul II preliminar, din cauza conflictului armat dintre Israel si Liban. Izbucnit in urma cu trei saptamani, conflictul ar

Conducerea clubului din Soseaua Stefan cel Mare a cerut ieri oficial la UEFA schimbarea locului de disputare a partidei din turul II preliminar, din cauza conflictului armat dintre Israel si Liban.

Izbucnit in urma cu trei saptamani, conflictul armat dintre Israel si Liban are implicatii si asupra fotbalului. Cum tragerea la sorti pentru turul II al Cupei UEFA i-a harazit lui Dinamo drept adversara pe Beitar Ierusalim, conducatorii ""alb-rosiilor"" au demarat deja diligentele necesare pentru ca forul european sa stabileasca locul de disputare a meciului din deplasare undeva in afara Israelului, partida fiind programata la 24 august.
STRES. Presedintele CA al lui Dinamo, Nicolae Badea, a declarat ca demersul va fi facilitat prin intermediul FRF. ""Din pacate, acolo este o zona deschisa de conflict, iar acest lucru poate fi un factor de emotie suplimentara atat pentru jucatori, cat si pentru spectatorii romani care vor sa vada meciul. Nu este vorba neaparat de teama, ci de un element suplimentar de stres, care ar strica echilibrul echipelor"", a afirmat Badea. In cazul in care solicitarea lui Dinamo va ramane fara nici un rezultat, Badea a afirmat ca ""alb-rosiii"" se vor prezenta la meciul cu Beitar Ierusalim chiar si in Israel: ""Vom fi acolo, dar raman la parerea ca nu este normal ca o partida de fotbal sa se dispute sub tensiunea unui factor de conflict"".
SOMATIE. Vineri dupa-amiaza UEFA a cerut federatiei de fotbal si autoritatilor din Israel sa prezinte solutii de rezerva pentru situatia in care meciurile din cupele europene nu se vor putea disputa in aceasta tara, din cauza conflictului cu Libanul. In alta ordine de idei, la victoria repurtata duminica de Dinamo, 2-1 in Cotroceni, cu FC National, a asistat si un jurnalist israelian, care l-a intrebat pe antrenorul Mircea Rednic daca a vazut meciul disputat de Beitar cu Dinamo II, scor 2-1, care s-a jucat la Mogosoaia, in cadrul turneului de pregatire pe care israelienii l-au efectuat in Romania. ""Nu am vazut meciul lui Beitar, nu i-am vazut pe jucatorii, nu pot sa-mi dau seama daca sunt valorosi. Stiu doar ca le-au plecat noua jucatori si le-au venit zece"", a raspuns Rednic.

CLAUDIU NICULESCU, LA MECIUL 200


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.