Un complet al Curtii de
Apel Bucuresti a reusit
azi-noapte sa incalce toate normele etice si de procedura penala existente intr-un stat de drept, pentru a-l mentine dupa gratii pe omul de afaceri Ovidiu Tender.

Dupa un balci judiciar fara precedent, trei judecatori ai Curtii de Apel Bucuresti au dispus mentinerea arestarii preventive a lui Ovidiu Tender, exact in momentul in care acesta ar fi trebuit eliberat, deoarece ii expirase prelungirea precedenta.
Si nu a fost nevoie decat de 45 de minute pentru ca toate normele de procedura penala sa fie incalcate flagrant.
Circul a inceput la cateva ore dupa ce Tribunalul Bucuresti hotarase ca mentinerea dupa gratii a lui Tender nu se mai justifica. Parchetul a atacat imediat decizia, pentru ca la miezul noptii omul de afaceri urma sa fie eliberat.
AVOCATA NEPOFTITA. La ora 21:20, familia lui Tender si avocatii lui s-au dus la Curtea de Apel Bucuresti, pentru a se convinge ca recursul nu se va judeca in absenta lor. Au reusit sa intre in cladire abia pe la 22:05 si s-au indreptat spre salile de sedinta. Au apucat sa vada la avizier ora fixata pentru inceperea procesului, 22:15, si au dat sa intre. Numai ca surpriza, procesul incepuse deja. ""Am vazut-o pe procuroarea de sedinta in picioare, citind deja motivele de recurs impotriva eliberarii lui Tender. Cu un avocat din oficiu in sala, in locul aparatorilor nostri. Brusc, judecatorul a inceput sa urle la noi sa iesim din sala ca nu are nevoie de avocati"", povesteste sotia lui Tender. Asa se face ca la ora 22:15 toti avocatii alesi si intreaga familie a inculpatului se aflau in par pe holurile instantei, in timp ce judecatorul nervos suspendase sedinta si se incuiase in sala impreuna cu procurorul si avocatul din oficiu. Si acuzatul fusese scos de la propria judecata, pentru ca apucase sa ceara recuzarea completului. Dupa numai cinci minute usa se deschide si multimea de pe hol s-a bulucit inapoi in sala. Presedintele completului, pe numele sau Stan Mustata, tipa de parca-l oparise cineva cu apa fiarta.
NULITATE. Asa ca au ramas in sala doar cei doi aparatori alesi si colega lor nepoftita din oficiu. Toti ceilalti au fost expulzati de jandarmi. Judecatorul uitase pare-se ca potrivit legii sedinta era publica. Motiv de nulitate absoluta. Abia patrunsi in sala avocatii apuca sa-l recuze pe procuror.Dupa nici doua minute recuzarea a fost respinsa, iar meciul a continuat.
COMPLETUL RUSINII. Alo, CSM, e cineva acasa?