Dupa ce te desparti (vremelnic) de mare, la Mamaia, si strabati ingusta sahara de nisip a plajei, ajungi dinaintea unei ""mari mici"" - un bazin vegheat de o naiada de bronz. Terasa e plina cu turisti (oaspeti ai hotelului din apropiere) care gusta vacanta pe Litoral.

Aroman, crescut in respectul fata de oameni si de munca, Gigi Stere si-a convins sotia (sef de hotel, dupa 1989) sa ia hotelul in locatie de gestiune, apoi in leasing. ""Locul acesta este pentru noi a doua casa. Am investit foarte mult - turistii sunt ca si familia noastra si ne-am dorit sa se simta bine."" Restaurantul s-a deschis din acest an. ""Inainte, unii turisti isi faceau de mancare in camere. Sotia facea ciorbita, barbatul - gratar pe balcona€¦ Asta nu ar face niciodata romanii care pleaca pe litoralul bulgaresc sau grecesc. E drept ca, in ultimii ani, lumea s-a mai civilizat.""
""Acum, servim masa la preturi rezonabile, de trei ori pe zi. Avem sapte-opt meniuri si ne consultam cu liderii de grup ce anume vor sa manance."" Cati Delca, bucatarul-sef, nu pridideste cu gatitul, la ora mesei. ""Clientilor le place foarte mult tochitura dobrogeana, asa cum o fac eu, cu carne de vita si porc condimentata, cu ciuperci si sos de bulion si vin alb, in care adaug putin usturoi, la sfarsit."" Curand, turistii vor avea posibilitatea sa aleaga din meniu si preparate autentice aromane, intre care cunoscutele piperchi (o mancare cu ardei, branza si oua) si pita armaneasca, cu branza sau cu praz. Gigi Stere si-a motivat proiectul spunand: ""Am cerut mamei retetele mancarurilor cu care m-a crescut si m-a facut om"".