Sorin Cunea si Cornel Ianatos, doua dintre vocile Europei Libere, au parasit de curand lumea noastra si au plecat sa vorbeasca de la microfoanele lui Dumnezeu. Sorin Cunea a fost rapus de valul de caldura care a lovit vestul Europei in ultimele s
Sorin Cunea si Cornel Ianatos, doua dintre vocile Europei Libere, au parasit de curand lumea noastra si au plecat sa vorbeasca de la microfoanele lui Dumnezeu.

Sorin Cunea a fost rapus de valul de caldura care a lovit vestul Europei in ultimele saptamani. Joia trecuta, 27 iulie, in jurul pranzului a iesit in oras, dar nu a mai apucat sa ajunga acolo unde avea treaba. La cei 79 de ani ai sai, era cardiac, iar canicula i-a fost fatala. Generatiile de romani pentru care ""Soparlita"" era unul dintre putinele canale de comunicare cu lumea libera l-au cunoscut pe Sorin Cunea doar dupa voce; alaturi de Serban Orascu, a fost unul dintre comentatorii politici de baza ai postului. In aceasta calitate, l-a urmarit pas cu pas pe Nicolae Ceausescu in cele mai multe dintre vizitele lui in strainatate. Plecat din tara in 1966, Sorin Cunea a fost admis in colectivul redactional al Europei Libere in 1968. A lucrat acolo pana in 1992, cand s-a pensionat, la varsta de 65 de ani. In 1981, dupa ce Noel Bernard, afectat de cancerul care avea sa-l rapuna in scurt timp, s-a internat in spital, Cunea a devenit unul dintre editorialistii postului. Deosebit de ""coroziv"" la adresa regimului comunist de la Bucuresti, el a primit si un ""cadou"" din partea Securitatii: o bomba ascunsa intr-o carte. A scapat cu viata, cu toate ca explozia l-a scos din ""circuit"" pentru aproape doua saptamani. Miercurea trecuta, cu o zi inainte de a muri, Sorin Cunea a participat la funeraliile colegului sau Cornel Ianatos, mort de un cancer care l-a macinat timp de cativa ani. Intrat in redactia Europei Libere pe la mijlocul anilor a€™60, Ianatos a fost si el o ""voce"" cunoscuta a postului: a realizat rubrica ""Panorama"" din cadrul Radio-Magazin-ului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.