Intr-un context sensibil, generat de propunerea PNL privind retragerea trupelor romanesti din Irak, presedintele Basescu supraliciteaza si exprima disponibilitatea ca Romania sa participe cu militari si in Liban. In ciuda nuantarilor ulterioare, anun

Intr-un context sensibil, generat de propunerea PNL privind retragerea trupelor romanesti din Irak, presedintele Basescu supraliciteaza si exprima disponibilitatea ca Romania sa participe cu militari si in Liban. In ciuda nuantarilor ulterioare, anuntul presedintelui nu are decat sustinerea PD si UDMR.

Aflat in vizita la Washington, presedintele Traian Basescu a fost intrebat vineri daca Romania va oferi trupe pentru rezolvarea situatiei din Liban. Seful statului a raspuns ca Romania are capacitatea de a participa cu trupe si de a-si indeplini obligatiile ca stat membru al NATO si ca stat european, daca va exista o decizie oficiala in acest sens.
""Comunitatea internationala poate conta pe sprijinul Romaniei in restabilirea pacii in Liban si pentru a garanta securitatea Israelului"", a afirmat Basescu, insistand asupra necesitatii asigurarii securitatii Israelului, in care Romania este direct interesata din cauza comunitatii romanesti. El a mai spus ca Romania are potential, dar trebuie sa existe o decizie internationala asupra modalitatii de a rezolva situatia din Liban.
NUANTARI. Sambata, la revenirea din SUA, presedintele Basescu a precizat ca nici el si nici seful SMG, generalul Eugen Badalan, nu au angajat Romania, in discutiile cu oficialii americani, in participarea cu trupe militare intr-o eventuala actiune in Liban. ""Trebuie sa asteptam o decizie in privinta solutiei care va fi luata pentru Liban. Am prefera o decizie a ONU (...) Romania nu se angajeaza inca la nici un efort (in Liban - n.r.) atat timp cat nu se stabilesc structura, tipul de misiune si responsabilitatea fiecarei tari"", a spus seful statului.

""NUMAI SUB MANDAT ONU""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.