Lumea teatrala e in doliu, dupa o veste primita pe neasteptate. Actorul Virgil Flonda a incetat din viata ieri dimineata, la o clinica din Germania, unde se afla la tratament. Director artistic al Teatrului National "Radu Stanca" (TNRS) din Sibiu de
Lumea teatrala e in doliu, dupa o veste primita pe neasteptate. Actorul Virgil Flonda a incetat din viata ieri dimineata, la o clinica din Germania, unde se afla la tratament. Director artistic al Teatrului National "Radu Stanca" (TNRS) din Sibiu de mai multi ani, Virgil Flonda era un actor debordand de creativitate, un spirit calm si vital, cu simtul umorului, centrul de echilibru al institutiei pe care-o conducea si in care juca.
Virgil Flonda s-a nascut pe 14 decembrie 1948 si a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti in 1977, la clasa Dem Radulescu; dupa ce a lucrat la Sibiu impreuna cu apreciatul si regretatul regizor Iulian Visa, in ultimii ani a jucat in "Cumnata lui Pantagruel" si "Pilafuri si parfum de magar", in regia lui Silviu Purcarete, in "Othello?!" si "Idiotul", regia Andriy Zholdak. Ultimul rol al lui Virgil Flonda a fost Vladimir in "Asteptandu-l pe Godot" de Beckett, regia Silviu Purcarete, un omagiu adus de acesta prieteniei de-o viata dintre Flonda si directorul "executiv" al TNRS, Constantin Chiriac.
Pentru Teatrul "Radu Stanca", decesul directorului sau artistic e o pierdere ale carei dimensiuni nimeni nu si le poate imagina. Echipa TNRS, colectivul Facultatii de Teatru din Sibiu si Uniunea Teatrala din Romania deplang cu adanca durere disparitia celui care a fost Virgil Flonda si transmit condoleante familiei. Dumnezeu sa-l odihneasca!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.