In primul an de facultate a fost cooptat in trupa Phoenix ca solist vocal. Evenimentul acesta avea sa-i schimbe in mod cert viata. Apoi, din 1992, a urmat etapa Pasarea Colibri. Folkistul isi aniverseaza astazi 57 de ani de viata. ""Destinul unui
In primul an de facultate a fost cooptat in trupa Phoenix ca solist vocal. Evenimentul acesta avea sa-i schimbe in mod cert viata. Apoi, din 1992, a urmat etapa Pasarea Colibri. Folkistul isi aniverseaza astazi 57 de ani de viata. ""Destinul unui om care a reusit""
""In aceasta perioada suntem la Targu-Mures. Urmeaza inca o serie de spectacole cu si apoi fara Phoenix, dupa care probabil voi avea si cateva zile de vacanta, pe care am sa mi le petrec la mare, la Mamaia. Am sustinut un recital la Sighisoara, vineri, unde a fost o atmosfera foarte frumoasa. Festivalul a fost mai linistit decat in alti ani, pentru ca se pare ca rockerii au plecat la festivalul de la Targu-Mures, facut in aceeasi perioada. La Sighisoara au ramas folkistii, cei mai linistiti. Se incheie un an bun din viata mea, un an chiar foarte bun, as spune. Un an cu foarte multe spectacole, cu lucruri bune pe care le-am facut. Ma refer la doua piese pe care le-am scris pentru fiica mea. A fost intr-o emisiune a lui Titus Munteanu si i-am facut trei piese, deci am si compus ceva, pentru mine mai putin. In toamna asta sper sa reusesc sa scot pe CD toate albumele pe care le-am tras pana acum, care nu au fost trase decat pe vinil. Multi dintre prietenii mei mi-au cerut lucrul asta. Mi-as dori sa am energia si sanatatea de pana acum, sa am cel putin la fel de multi prieteni, oameni care sa-mi fie aproape, poate chiar mai multi. Ma consider un om norocos. Faptul ca lumea ma mai iubeste dupa atatia ani inseamna mult pentru mine. Multi dintre cei cu care am inceput au cam incetat sa fie iubiti de la o vreme incoace. Asa ca pentru mine este o mare bucurie faptul ca mai exist inca in acceptiunea oamenilor. Probabil ca am reusit sa fac un lucru bun. Uneori mi se spune: «Buna ziua, domnule Vintila». Se mai intorc unii si spun: «Uite-l pe Alifantis!». Pentru mine e o izbanda faptul ca am ajuns pe scena si ca ma cunoaste o tara intreaga si nu numai. La inceput imi propusesem sa fiu un bun arhitect si nu mi-a reusit. Am facut scoala, dar am profesat putin. Dupa 50 de ani am zis ca zilele de nastere vor trebui sa fie mai linistite si mai putin sarbatorite. Nu ma plang de faptul ca am apucat o varsta, pentru ca am avut foarte multe bucurii in toti acesti ani. Mi-au reusit foarte multe din lucrurile pe care mi le-am propus si multe dintre cele care nici macar nu ma asteptam sa-mi reuseasca. Important este ca sunt sanatos si ca am dorinta de a face in continuare ceva. O data cu trecerea anilor nu mi-a scazut entuziasmul. Dimpotriva, cred ca anii acestia mi-au adus mai multa maturitate si mai multa experienta. Drumul meu a fost unul sinuos, dar, sa zicem, inspre o experienta pozitiva. Destinul meu este al unui om care a reusit. « In fata idolilor lumii, / Nu plec genunchii, nu cersesc, / La fel cum gandul nu mi-i, / Nici sa urasc, nici sa iubesc!».""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.