Reggina si Messina, doua dintre cluburile protejate de fostul director general al lui Juventus, au ajuns in vizorul Procuraturii din Napoli, in urma interceptarii unor convorbiri telefonice.

Scandalul care a cuprins fotbalul italian e departe de a se termina. Dupa granzii Juventus, Milan, Fiorentina si Lazio, a venit randul echipelor mici sa intre in vizorul Procuraturii din Napoli. Dosarul detinut de magistratii napolitani aduce in discutie inca doua formatii: Reggina si Messina. Dar nici Lecce si Siena nu sunt departe de a ajunge in mijlocul furtunii.
FRAUDA. Pentru moment doar Reggina va fi acuzata oficial, dupa ce procuratura a interceptat mai multe convorbiri ale presedintelui clubului calabrez, Lillo Foti. Parteneri de discutie: Paolo Bergamo, responsabilul cu desemnarea arbitrilor, si Luciano Moggi, fostul director general al lui Juventus. Astfel, Foti urmeaza sa fie acuzat de frauda sportiva, dupa ce intr-una din convorbiri, la 4 decembrie 2004, i-a comandat lui Bergamo brigada de arbitri pentru meciul cu Brescia.
AJUTATI. Cotidianul Corriere della Sera scrie ca Reggina si Messina sunt considerate cluburi protejate de Luciano Moggi si de agentia de impresariat Gea World, condusa de Alessandro Moggi. ""Cele doua grupari au fost ajutate cu jucatori si antrenori aflati sub contract cu Gea World, dar si cu arbitri potriviti la momentul potrivit"", scrie ziarul italian. In schimb, Lecce este incriminata de declaratiile propriului antrenor. Zdenek Zeman le-a spus magistratilor ca a remarcat un comportament bizar din partea jucatorilor sai, dar si a oficialilor clubului in timpul meciului cu Parma, scor 3-3.

BUFFON RAMANE