Ieri a avut loc Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor societatii ""Adevarul SA"", unde au fost prezenti detinatorii a 95% din actiuni. Potrivit lui Ion Lazar, actionar minoritar, ordinea de zi a avut un singur punct si anume eliminarea din
Ieri a avut loc Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor societatii ""Adevarul SA"", unde au fost prezenti detinatorii a 95% din actiuni.
Potrivit lui Ion Lazar, actionar minoritar, ordinea de zi a avut un singur punct si anume eliminarea din statut a ""articolului care prevedea ca transferul, cesionarea actiunilor catre o terta persoana trebuie facute cu acordul AGA"". ""Astfel, se repeta situatia din 2002, cand
s-a aprobat ca vanzarea de actiuni intre actionari sa se faca fara acordul Adunarii Generale, ca peste un timp sa fim anuntati ca detinatorul pachetului majoritar este Dumitru Tinu"", a adaugat Lazar.
FARA CONTESTATII. El a subliniat ca prin eliminarea dreptului de preemptiune ""actionarii minoritari nu vor mai fi instiintati despre valoarea cu care au fost vandute actiunile"".
Lazar a mentionat ca exista un termen de 15 zile pentru ca restul actionarilor sa conteste decizia, insa el crede ca acest lucru nu se va intampla. ""Nu are cine sa faca o contestatie. De altfel, consider ca intrarea lui Patriciu este de bun augur, pentru ca el stie sa faca afaceri. In doi ani, cu aportul de capital pe care trebuie sa-l aduca, Patriciu va reusi sa faca ziarul profitabil. Aceasta idee este impartasita si de Andrei Alexandru (actionar minoritar - n.r.), care in timpul sedintei a declarat ca ziarul nu a avut niciodata un management mai prost ca acum, iar vanzarea lui catre un om de afaceri este benefica"", a incheiat Ion Lazar. (A.V.P.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.