Femeile sunt mai stresate decat barbatii la serviciu? Poate. Insa, cu siguranta, cand muncesc prea mult, femeile au tendinta de a-si neglija sanatatea mai mult decat barbatii aflati in aceeasi situatie, sustine un studiu britanic. ""Femeile c
Femeile sunt mai stresate decat barbatii la serviciu? Poate. Insa, cu siguranta, cand muncesc prea mult, femeile au tendinta de a-si neglija sanatatea mai mult decat barbatii aflati in aceeasi situatie, sustine un studiu britanic.

""Femeile care stau peste program la serviciu rontaie frecvent snacksuri, dulciuri, beau multa cafea si fumeaza mai multe tigari decat barbatii"", a remarcat unul dintre autorii studiului, Daryl Oa€™Connor, cercetator la Universitatea din Leeds (Marea Britanie). In schimb, programul de lucru prelungit nu are consecinte similare asupra barbatilor. ""Stresul da peste cap alimentatia. Iar cei care mananca pe fond de stres au tendinta de a se refugia in mancare pentru a scapa de sentimentul de vulnerabilitate in fata stresului. Cand se simt speriati sau cand se invinovatesc pentru anumite lucruri, aceste persoane isi gasesc alinarea in mancare"", a declarat Oa€™Connor. Dar de ce majoritatea persoanelor sunt femei? Poate pentru ca multe dintre ele stiu ca acasa, dupa orele de serviciu, nu le asteapta odihna.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.