Curtea de Apel Bucuresti a dispus ieri reincarcerarea lui Omar Hayssam in procesul rapirii jurnalistilor romani in Irak. Motivul deciziei este absenta nejustificata a inculpatului de la doua termene consecutive. Omar este de negasit. Dupa o dezbatere
Curtea de Apel Bucuresti a dispus ieri reincarcerarea lui Omar Hayssam in procesul rapirii jurnalistilor romani in Irak. Motivul deciziei este absenta nejustificata a inculpatului de la doua termene consecutive. Omar este de negasit. Dupa o dezbatere tensionata, judecatorul a stabilit ca omul de afaceri sirian, eliberat in luna aprilie pe motiv de boala, se sustrage de la judecata si incearca tergiversarea procesului. Dispozitia de reincarcerare a sirianului a fost consecinta imediata a concluziei la care a ajuns instanta si a faptului ca Omar nu si-a respectat promisiunea de a se prezenta la fiecare termen al procesului.
DISPARUT. Nici aparatorii lui Omar nu au putut sa-si ajute ieri clientul, deoarece acesta nu le-a furnizat nici o dovada a internarii sale pentru tratamentul impotriva cancerului. Avocatii au fost nevoiti sa spuna judecatorului ca nu au cu ce sa demonstreze unde se afla sirianul. Si sotia lui Omar sustine ca nu mai stie nimic despre el inca de acum doua saptamani. Potrivit acesteia, el a plecat spunandu-i ca se va duce la Valenii de Munte pentru tratament, dar de atunci nu i-ar mai fi dat vreun semn de viata.
MASURI. Avocatii sustin ca vor ataca la Instanta Suprema masura rearestarii lui Omar, deoarece nu ar exista probe care sa justifice concluzia sustragerii, dar si pentru ca judecatorul nu ar fi tinut cont de o alta masura preventiva existenta pe numele sirianului, interdictia de a parasi tara. Pana la judecarea recursului, politistii au inceput deja cautarea lui Omar Hayssam pentru punerea in executare a incarcerarii. El nu a fost gasit la locatiile cunoscute din Bucuresti asa ca a fost dat ieri seara in urmarire generala. La ora inchiderii editiei nu se stia inca nimic despre locul unde s-ar putea afla sirianul. (Miruna Pasa)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.