BA DA, BA NU, BEN LADEN. Ossama ben Laden este mort, a anuntat publicatia online Al-Jazeera.com. Ossama ben Laden este bine-mersi, sustin insa surse din Administratia americana, citate de AFP. Pe de o parte, Al-Jazeera sustine ca decesul lui Ben Lade
BA DA, BA NU, BEN LADEN. Ossama ben Laden este mort, a anuntat publicatia online Al-Jazeera.com. Ossama ben Laden este bine-mersi, sustin insa surse din Administratia americana, citate de AFP. Pe de o parte, Al-Jazeera sustine ca decesul lui Ben Laden ar fi avut loc in aprilie anul trecut, in Pakistan, sau ca, in cel mai bun caz, teroristul este grav bolnav. De cealalta parte, Henry Crumpton, care lucreaza la Departamentul Apararii, sustine ca Ossama traieste intr-o zona frontaliera a Pakistanului. In tot acest hatis al declaratiilor, presedintele american George Bush nu se poate lauda ca a adus prea multa lumina, dupa ce a rostit urmatoarele cuvinte memorabile: ""Ar putea fi in viata, caz in care il vom prinde. Daca nu mai traieste, inseamna ca i-am venit de hac"". (Ana Ilie)
AU BATUT PALMA PE GAZ. Compania rusa Gazprom va relua livrarile de gaze naturale pentru Moldova la un pret de 110 dolari pentru o mie de metri cubi in primul trimestru al anului 2006. Desi intelegerea a survenit tarziu, dupa indelungi discutii, timpul si frigul din casele moldovenilor au lucrat in favoarea Moscovei. In schimbul unei majorari destul de reduse, Gazprom a primit mai multe actiuni la concernul Moldovagaz - initial partea rusa detinea 51 de procente, in prezent participarea ajungand la 64%. Initial, pretul cerut de rusi a fost de 160 de dolari pe mia de metri cubi. In acelasi timp, agentia rusa RIA-Novosti, care-l citeaza pe reprezentantul oficial al Gazprom, Serghei Kuprianov, scrie ca dupa primul trimestru al acestui an tariful pentru Moldova va creste pana la 160 de dolari pentru o mie de metri cubi de gaze naturale consumate. (Vitalie Calugareanu)
SPITALIZAT. Fostul presedinte american Gerald Ford, in varsta de 92 de ani, a fost internat, la sfarsitul saptamanii trecute, la un spital din California cu diagnosticul de pneumonie, relateaza CNN. Gerald Ford a fost numit vicepresedinte al Statelor Unite in octombrie 1973, inlocuindu-l pe Spiro Agnew, care a demisionat in urma acuzatiilor de luare de mita, conspiratie si extorcare de fonduri. El a devenit cel de-al 38-lea presedinte al Statelor Unite in august 1974, cand Richard Nixon a fost obligat sa demisioneze in urma scandalului Watergate.
VREM SCUZE SI INVESTITII. Partidul de guvernamant din Pakistan vrea ca americanii sa-si ceara scuze pentru raidul aerian in care cel putin 17 civili nevinovati si-au pierdut viata, scrie USAToday. CIA sustine ca raidul l-a avut ca tinta pe numarul doi din reteaua terorista Al-Qaeda, Ayman al-Zawahri, invitat la o cina islamica in satucul de la granita cu Afganistanul. Premierul pakistanez Shaukat Aziz a calificat incidentul drept ""foarte regretabil"", insa a tinut sa reaminteasca faptul ca ""Pakistanul are, cu toate acestea, nevoie de investitii"". (Ana Ilie)
INCHISORILE, LA CONTROL. Parlamentul European va supune dezbaterii, in cadrul unui comitet temporar ce va fi format incepand de astazi, acuzatiile privind transportarea si detinerea ilegala de prizonieri in Europa, de catre Agentia Centrala de Informatii (CIA). Comitetul, care va avea 46 de deputati, va examina totodata daca guvernele europene se afla la curent cu astfel de presupuse practici si daca au fost implicati cetateni europeni. In acest scandal este implicata si Romania, acuzata de catre organizatia Human Rights Watch ca ar fi gazduit facilitati secrete ale CIA. (Ana Ilie)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.