Ilustratiunea Romana din 24 iulie 1935 facea pentru cititorii sai o incursiune in lumea Hollywood-ului, locul in care ""iti platesc 50 de dolari pentru un sarut si 50 de centi pentru sufletul tau"", dupa cum il descria Marilyn Monroe. Universul b

Ilustratiunea Romana din 24 iulie 1935 facea pentru cititorii sai o incursiune in lumea Hollywood-ului, locul in care ""iti platesc 50 de dolari pentru un sarut si 50 de centi pentru sufletul tau"", dupa cum il descria Marilyn Monroe.

Universul blondelor platinate, al luptelor de cocosi, al stralucirii, dar si al viselor distruse.
In anii a€™30, tendinta in moda era exportata de la Hollywood. Ilustratiunea Romana prezenta garderobe si probleme de vedeta, bineinteles, in stil glamour.
""La Hollywood, capitala vedetelor de cinema, toate femeile sunt elegante. De la umila figuranta, care isi acopera saracia cu rochii de matase si bijuterii false, pana la marea «stea», care schimba la fiecare doua ore toaleta, toate, fara deosebire, sunt bine imbracate. Eleganta este pentru artiste unul din elementele firesti ale profesiunii; nu trebuie insa sa fii cunoscator, pentru a deosebi eleganta unei unei «girl», proprietatea unei singure rochii de seara, si luxul fascinant al unei vedete, cu o garderoba infinit de variata.
Gloria Swanson, care de catva timp s-a stabilit iar in capitala filmului, face furori cu toaletele ei. Iata de ce i s-a dat titlul «cea mai eleganta femeie din Hollywood» (...). Gloria Swanson a fost intotdeauna regina elegantei. In epoca filmului mut, cand aparea in filmele lui Cecil B. DeMille. Epitetul nu era catusi de putin peiorativ, dimpotriva, eleganta manechinelor starneste invidia tuturor femeilor. Fiecare ar dori sa aiba silueta acestor gratioase zane, care infatiseaza ultimele creatiuni ale modei.
DORINTA. Astazi, ca si in trecut, Gloria Swanson si-a pastrat eleganta unui manechin parisian. Ea a trait de altfel multa vreme in capitala Frantei si nu e tocmai mult de cand a divortat de marchizul de la Falaise, arbitrul elegantei parisiene, barbatul inconjurat de cele mai fascinante si luxoase femei. Dupa divortul ei, Gloria Swanson s-a hotarat sa se retraga din lumea filmului. Dispunand de venituri importante, ea isi petrecea timpul calatorind de la o metropola la alta, frecventand cele mai aristocratice cercuri, vizitand cele mai rafinate croitorese... O viata ultramoderna, fastuoasa si sclipitoare, asa cum doreste fiecare midineta sau dactilografa care de-abia isi poate permite luxul de a cumpara un bilet de cinema.
Gloria Swanson nu era insa fericita. Luxul si eleganta nu pot multumi o femeie inteligenta. Activitatea din studio lipsea marii artiste. Nici un producator de filme nu indraznea insa sa ofere un rol unei femei atat de bogate. Pretentiile ei erau extraordinare...
RECORD. Joe May, fiind angajat la Hollywood pentru realizarea unei operete vieneze, se gandi la Gloria Swanson. Dupa lungi tratative, vedeta primi principalul rol si astfel a fost realizat noul ei film «Liebesreigen» (Hora dragostei). John Boles deveni partenerul «celei mai elegante femei din Hollywood».
Marchizul de la Falaise, care se afla acum la Hollywood, vazand noul film al fostei sale sotii, a oftat adanc. Fiind insa observat de anturajul sau, se grabi sa spuna unui prieten: «E drept ca o regret pe Gloria, dar nici nu iti inchipui cat de greu este pentru un barbat sa fie sotul celei mai elegante femei din capitala filmului. Oricat de bogat ai fi, oricate mosii si castele ai avea, ele nu ajung unei femei care tine sa bata recordul elegantei! Ea va ruina casa de filme care a angajat-o, daca i se va prelungi contractul!».""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.