Volumul "Istoria aromanilor", semnat de cercetatorul german Thede Kahl aduce o multime de detalii noi in legatura cu mostenitorii romanitatii sud-dunarene. Publicat de editura Tritonic din Bucuresti, volumul lui Thede Kahl aduce noi detalii despre me
Volumul "Istoria aromanilor", semnat de cercetatorul german Thede Kahl aduce o multime de detalii noi in legatura cu mostenitorii romanitatii sud-dunarene. Publicat de editura Tritonic din Bucuresti, volumul lui Thede Kahl aduce noi detalii despre megleno-romanii din Turcia, despre care nu se stiau foarte multe lucruri pana acum. Max Peyfuss, profesor de istorie la Universitatea din Viena apreciaza in introducerea volumui amintit ca "Thede Kahl este o personalitate impresionanta si, ca oricine care se ocupa serios de sud-estul Europei, el este poliglot. Dar nu numai atat. Este si multilateral talentat: fiind geograf si bizantinolog, se pricepe si la lingvistica, la etnografie si la muzicologie, deseneaza, studiaza dansuri si... gateste pita. In traditia balcanologica a lui Weigand calatoreste mult si studiaza fenomenele la fata locului, contribuind, fara prejudecati nationale, la dezvoltarea balcanologiei cu informatii actuale (greu de obtinut pentru istorici). Asa cum reiese de pilda din lucrarea despre regiunea Zagori din volumul de fata". (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.