Dupa ""reusita"" organizare a turneului final al Campionatului European din 2012, impreuna cu Ungaria, ""Nasua€™"" vrea sa fie gazda atat la finala Cupei UEFA din 2009, cat si la editia CE din 2016 sau 2020. Este limpede ca presedintele
Dupa ""reusita"" organizare a turneului final al Campionatului European din 2012, impreuna cu Ungaria, ""Nasua€™"" vrea sa fie gazda atat la finala Cupei UEFA din 2009, cat si la editia CE din 2016 sau 2020.

Este limpede ca presedintele FRF nu a batut de pomana drumurile si stadioanele din Germania la acest Mondial. Intre calitatea de oficial si cea de turist, presedintele federatiei a avut timp sa viseze si s-a gandit ca Romania are potential, si chiar merita, sa organizeze finala Cupei UEFA de peste trei ani si, mai mult de atat, un turneu final de Campionat European.
FRATI. ""Nasua€™"" vrea sa dea marea lovitura si sa arate tuturor ca nu a stat degeaba atatea mandate la Federatie: Campionatul European in Romania. Concret, daca UEFA ne-a intors spatele pentru editia din 2012, cand parteneri ar fi trebuit sa ne fie fratii din Ungaria, Mircea Sandu ne vede gazde ale turneului final din 2016 sau 2020, alaturi de alti frati, cei din Bulgaria. Numarand anii, inseamna ca la momentul respectiv fostul atacant al Sportului Studentesc va bifa peste 20 de ani de domnie la FRF. Un jubileu mai frumos nici ca ar putea exista. Dar pana atunci ""Nasua€™"" nu doarme. Are in proiect o alta organizare, anume finala Cupei UEFA din 2009, propunere facuta in urma cu opt luni.
""PROIECT"". In acest sens, mai-marii federali l-au contactat pe eternul presedinte din Regie, Mac Popescu, arhitect de meserie, sa prezinte proiectul noului stadion. Care s-a pus pe treaba si, in scurt timp, a aratat de ce este in stare. Astfel, noul look al ""Nationalului"" de azi va ""arata"" superb: 53.000 de locuri acoperite, 2.000 de locuri la loje, 1.500 de fotolii pentru VIP-uri si sa nu uitam parcarile, in jur de 4.500 de locuri. Stadion de cinci stele! ""Avem sanse"", a decretat arhitectul-sef al lucrarii. Termenul-limita este luna februarie a anului 2009. Investitia se invarte in jurul sumei de 100 de milioane de euro, bani promisi de Primaria Bucurestilor si de Guvern. Daca totul se va dovedi real in cele din urma, actualul stadion ""National"" va semana izbitor cu ""Allianz Arena"", din München.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.