Acneea poate fi tratata prin bai solare? Fals. Chiar daca razele solare au proprietati antibacteriene, acneea este ameliorata numai in aparenta de soare. Dupa expunerea la soare pare sa scada numarul cosurilor. Acest lucru se datoreaza bronzului. Atunci cand pielea este bronzata, cosurile, porii dilatati devin mai putin vizibili. Insa o data cu venirea toamnei si disparitia bronzului, eruptiile acneice revin.
Untul ingrasa, pe cand margarina este dietetica si nu favorizeaza cresterea in greutate? Fals. Si margarina si untul au acelasi numar de calorii - 750 de calorii/100 g. Avantajul este de partea untului, care este un produs natural, pe cand margarina este artificiala.
Firele de par care raman in pieptene sunt primul semnal ca avem probleme cu podoaba capilara? Fals. Este normal ca zilnic sa ne cada 80-100 de fire de par. In anotimpul rece nu este nici o problema daca ne cad pana la 150 de fire de par pe zi. Daca observati ca va cad mult mai multe fire de par, atunci adresati-va neaparat dermatologului.
In zilele caniculare consumul de cafea poate accentua procesul de deshidratare a organismului? Adevarat. Obisnuita cescuta de cafea bauta in fiecare dimineata are efect diuretic, iar in zilele cu temperaturi ridicate poate contribui la aparitia deshidratarii. De aceea, persoanele care au o activitate solicitanta, in medii supraincalzite sau in aer liber, trebuie sa evite consumul de cafea.