Potrivit unui sondaj Gallup dat publicitatii ieri, 23% dintre cei chestionati doresc retragerea trupelor romanesti din Irak pana la sfarsitul anului, 23% sunt pentru retragerea imediata, in timp ce 16% opteaza pentru retragerea trupelor noastre pana
Potrivit unui sondaj Gallup dat publicitatii ieri, 23% dintre cei chestionati doresc retragerea trupelor romanesti din Irak pana la sfarsitul anului, 23% sunt pentru retragerea imediata, in timp ce 16% opteaza pentru retragerea trupelor noastre pana la sfarsitul anului 2007. In schimb 27% dintre persoanele intervievate considera ca militarii romani nu ar trebui sa se retraga din Irak.
CONSECINTE. In acelasi timp, 34% dintre respondenti considera ca retragerea militarilor romani nu ar afecta in nici un fel relatia Romaniei cu UE, in timp ce 32% considera ca ar fi afectata in rau, iar 22% cred ca in bine. 12% dintre subiecti nu au raspuns la aceasta intrebare sau au declarat ca nu stiu. Conform aceluiasi sondaj, 56% dintre romani cred ca retragerea trupelor noastre din Irak ar influenta in rau relatia Romaniei cu SUA, 22% cred ca aceasta relatie nu va fi afectata in nici un fel, iar 13% cred ca aceasta s-ar imbunatati. Sondajul a fost realizat prin interviuri telefonice de Fundatia Societatea Civila in colaborare cu Institutul de sondare a opiniei publice Gallup Romania, in perioada 3-5 iulie 2006, pe un esantion de 847 de persoane. (A.N.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.