INGREDIENTE. La pregatirea gulasului au muncit 65 de voluntari, membri a doua asociatii de pensionari, sub indrumarea a opt bucatari si patru ajutoare de bucatari. Culmea este ca, desi este vorba despre o mancare traditionala ungureasca, bucatarul-sef a fost un sarb. 700 de kilograme de carne de vita, 1.200 de kilograme de cartofi, 100 de kilograme de rosii, ceapa, ardei tocat, pasta de ardei dulce si iute, 0,5 kilograme de chimen, 12 kilograme de frunze de patrunjel, telina, dafin si leustean, 20 de kilograme de galuste si 90 de kilograme de untdelemn s-au transformat in 5.045 de litri de mancare. Operatiunea a durat zece ore, timp in care bucatarii au amestecat incontinuu. Toata aceasta cantitate de gulas a fost gatita intr-un singur vas in incercarea de a dobori recordul anterior de 4.550 de litri inregistrat de portughezi.
Salontenii s-au indopat pe saturate, ""recordul"" fiind impartit in 10.000 de portii de gulas vandute cu un leu bucata. (E.M., F.Z.)
Despre autor:
Sursa: Jurnalul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Spațiile verzi și eficiența energetică, viziunea pentru un București sustenabil
Sursa: green.start-up.ro
-
Românii de la Rottaprint se extind în internațional: comenzi în 14 țări, în 2023
Sursa: retail.ro
-
Dan Mihăescu: Ce trebuie să știe fondatorii despre GapMinder Fund II?
Sursa: start-up.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 22-28 aprilie
Sursa: garbo.ro
-
Cine sunt câștigătorii premiilor RoFintech Awards 2024?
Sursa: futurebanking.ro
-
O companie importantă de logistică și transport achiziționează 100 camioane...
Sursa: wall-street.ro
-
10 Mesaje pe care ar trebui să le lipim prin toată casa ca să le vedem cât...
Sursa: kudika.ro