Litoralul romanesc este in putrefactie. Din cauza caldurii, tonele de alge care plutesc in apa marii, foarte aproape de tarm, care impanzesc si nisipul, au inceput sa miroasa insuportabil. Turistii care au ales sa isi petreaca concediul in statiu
Litoralul romanesc este in putrefactie. Din cauza caldurii, tonele de alge care plutesc in apa marii, foarte aproape de tarm, care impanzesc si nisipul, au inceput sa miroasa insuportabil.

Turistii care au ales sa isi petreaca concediul in statiunea Mamaia sunt mai norocosi pentru ca plajele au fost ferite de invazia de alge. Mai putin confortabil este insa pentru cei care se afla pe plajele din sudul Litoralului, unde furtuna de la inceputul saptamanii a maturat nisipul de pe portiuni intinse, iar marea a adus la tarm cantitati impresionante de scoici si alge. O baie in Marea Neagra a devenit un adevarat cosmar, turistii fiind nevoiti sa treaca de cordoanele de alge. Si asta in conditiile in care au platit milioane de lei bune pentru a se relaxa la malul marii. ""Pur si simplu ne este scarba sa ne apropiem de mare. Pute foarte tare"", se plangeau turistii ghinionisti.
IN SUD E MAI RAU. Constantenii, dar si turistii care obisnuiesc sa vina pe plajele din oras nu se pot bucura pe deplin pentru ca sunt zone in care au fost abandonate gramezi de gunoaie, iar cosurile nu au fost ridicate. Muncitorii, tractoarele si celelalte utilaje ale DADL fac deja parte din peisajul de pe Litoral, in special in sud, unde turistii trebuie sa suporte zgomotul acestora, care misuna chiar printre cearsafuri. Echipele de interventie care lucreaza si pe timpul noptii au strans in ultimele zile sute de tone de alge, dar valurile aduc la mal alte resturi vegetale. (Emilia Sava)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.