Site-ul oficial al Presedintiei americane anunta ca la 27 iulie va avea loc la Casa Alba intrevederea dintre presedintele George W. Bush si Traian Basescu. Un comunicat redactat in termeni diferiti fata de textul care anunta vizita lui Basescu in SUA
Site-ul oficial al Presedintiei americane anunta ca la 27 iulie va avea loc la Casa Alba intrevederea dintre presedintele George W. Bush si Traian Basescu. Un comunicat redactat in termeni diferiti fata de textul care anunta vizita lui Basescu in SUA, anul trecut, in martie.
Daca anuntul postat anul trecut pe site-ul Casei Albe facea referire mai mult la Romania, care ""aduce contributii importante la democratia si stabilitatea din Irak, Afganistan, Balcani si regiunea Marii Negre"", comunicatul postat acum vorbeste in special de actiunile lui Traian Basescu, in calitate de presedinte al Romaniei. Precizand ca tara noastra ""este un aliat apropiat al NATO si un important partener pentru cauza libertatii"", comunicatul afirma ca, ""sub conducerea lui Basescu, Romania promoveaza cooperarea in regiunea Marii Negre si contribuie la oferirea de asistenta popoarelor din Irak si Afganistan"". Totodata, textul subliniaza faptul ca ""presedintele Basescu urmareste indeplinirea reformelor in justitie si economie si lupta contra coruptiei, intr-un moment in care Romania se pregateste sa adere la UE"".
OPORTUNITATE. Conform Presedintiei Romaniei, programul vizitei oficiale pe care Basescu o va efectua in SUA in perioada 26-29 iulie cuprinde, in afara intalnirii dintre cei doi presedinti, o conferinta de presa in Biroul Oval, dar si un dejun oferit de presedintele Bush in onoarea presedintelui Basescu, la care participa si membrii delegatiei oficiale romane. Un detaliu care, din nou, diferentiaza cea de-a doua vizita in SUA de la preluarea mandatului de presedinte de Basescu, de cea de anul trecut. Basescu nu va efectua o vizita de stat in SUA, dar va avea parte de un plus care ar putea fi semnalul ca Romania este considerata, intr-adevar, un aliat important al americanilor. (Marina Constantinoiu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.